Foto's 04 De optocht

Woensdag 25 april 2012

Van de optocht van het NS station naar het Abe Lenstrastadion zijn meer dan duizend foto's gemaakt. We hebben van de kleurrijke stoet een selectie gemaakt van een kleine honderd foto's en denken hiermee een fraai beeld van dit feestelijke gebeuren te geven.

Heel voorzichtig wordt een begin gemaakt met de opstelling... en dat wordt allemaal uitgebreid gefilmd en gefotografeerdDe 'jonkies', pinkhatters Sanna en Marga dragen de banner.....en dat doen ze zichtbaar met heel veel plezier
Ook de Silverleaf Brassband is gearriveerd voor het NS stationwaardoor de Burgemeester Afrodyn uitnodigt voor een dansjeen na het dansje popelen ze om met de wandeling te startenen daar gaan we: achter de muziek aan voor 'n superoptocht
....vol enthousiasme op de vrolijke noten van de brassbandDe aansluiting is er nog niet helemaal bij de start :-)De eerste bocht worden genomenZowel van onderen als van bovenaf wordt gefotografeerd
...en krijgen we een mooi overzicht van de kop van de optocht....direct na de politie volgen de pinkhatFamkes met de banner...en na de banner de Silverleaf Brassband.......op de voet gevolgd door Queen en Burgervader v.d. Zwan
..en dan chapters Winsum, Amersfoort en Heerhugowaard...en er wordt enthousiast naar de fotograaf gezwaaid......en Amsterdam is ook vertegenwoordigd...
...zo ook Eindhoven......en Voorschoten en Apeldoorn......... Enschede, Wierden .....Links voor Samira van Bohemen van de Erasmus Universiteit
De chapter uit Hilversum is er ook gezellig bij........en de redhatladies uit Amstelveen...........en Castricum en Wieringen.......en Gouda en Bergen...
....ook Balk, Elburg en Woerden.....De Rode Wiven uit Buitenpost dragen een eigen vaandel...maar dragen ook het uitgereikte herkenningsbordHet overzicht toont een indrukwekkend lange stoet
Simply Red uit Grou is er met maar liefst 19 chapterettesDe dames uit Voorhout huppelen achter Simply Red Grou aanCapelle a/d IJssel organiseert in 2013 de landelijke conventie.... Goeree en Leiden....
De chapters uit Wageningen en Vianen ook vertegenwoordigdEn de dames uit Deventer lopen in de staart van de optochtEn op een enkele achterblijver na is Lochem de hekkensluiterDe stoet draait rechtsaf en slingert de Herenwal op
...en worden de eerste schreden op de Herenwal gezetRechts: PRfunct. burgemeester Arjen gearmd met Antameavervolgens de brug over en linksaf het Breedpad op....leden van Grou, Winsum, Hilversum, Den Bosch, Amsterdam
...en het teamhoofd van de politie blijft vrolijk voorop lopen!vervolgens rechtsom de bocht om en gaan we over De Dracht..... De Dracht weet niet wat 'm overkomt met zoveel kleur :-)Famkes Jannie+Janke controleren de route op oneffenheden
Vice Queen Antamea heeft Arjen losgelaten voor Tjeerd :-)Ook door onze gasten is veel gefotografeerdLeden van de chapter uit Beilen zijn ook present......en de Vice Queen van Zwolle draagt zelf het bord...
De chapterettes van Simply Red hebben 't duidelijk naar de zinOok vanuit Hillegom zijn de redhatters gekomenDe optocht is ietsje achter op het schema getuige de klok :-)Voor deze shop geen extra versiering, want 't logo is al rood
Sommige dames gaan tijdens de optocht nog ff sneupen :-)Tussen het kruidvast en Puur slaan we linksafdan Burg. Kuperusplein, oversteken en langs de bibliotheek't Laatste deel v.d. route lopen we midden op de weg, heerlijk!
...en blijven ook de tegemoet komende auto's staan wachten....fietsers kunnen passeren als ze dat willen......en ook van bovenaf gezien zijn onze kleuren schitterend!Bij FP reeds aangekomen dames, Tenge sponsorde het groen!
....en Kompas Vlaggen en Masten de fraaie banners!...en bouwbedrijf Van der Hoek de plaatsnaambordjes!...en daar komt ook de stoet bij Fean Plaza aan!...nog steeds allemaal achter de muziek aan....
...en Lochem is ook van de partij.......en iedereen volgt, uit Tilburg, Den Bosch etc. etc....uit Balk.......uit Hilversum....
....Rotterdam..........Grou en Zwolle............Leiden...De Burgemeester begroet de reeds aanwezige dames heel blij
Alkmaar poseert nog snel ff voor het naar binnen gaanOok de politiefunctionarissen met onze versierselen opgespeldHet noorden en het zuiden poseren gezusterlijk samenOok de Rhine Stone Ladies uit Wageningen gaan op de kiek
De Silver Leaf Brassband gaat naar binnen voor lekker bakkie...en dan wordt het al snel dringen bij de ingang......op naar een welverdiende kop koffie met Friese lekkernij .......onder de prachtige baldakijn van Lady Grace door!!!

Meer albums