Foto's Djembé avond van Moustapha Seck

Dinsdag 15 oktober 2013

Op dinsdagavond 15 oktober hebben we een zeer inspirerende avond in de bovenzaal van Paul Kruger beleefd:
Er zijn 11 Redhatters en 1 Rose-hatter aanwezig als Moustapha binnenkomt (de trommels staan al op de bovenverdieping). Wat een imposante verschijning: een lange rijzige man, en met een prachtig diepe stém, wat een timbre!We weten allemaal nog hoe leuk de entree was bij ‘onze’ Conventie. Hij speelde daar met zijn leerlingen! De verwachtingen zijn deze avond dan ook gespannen: kunnen wij dat ook? Het is voor velen van ons een eerste kennismaking. Na enige vinger- c.q. slagen op de trommels blijkt Moustapha een goede leermeester en wij snelle leerlingen. Hij is zeer tevreden als we allemaal tegelijk een laatste slag maken en dus gelijktijdig eindigen. We doen een trommel- met klapoefeningen, een wat uitgebreidere oefening op het ritme van een kinderversje. Hij pikt Sanna er moeiteloos uit die blijkt, op zijn vraag, toch wel enige ervaring te hebben met het maken van muziek: piano, blokfluit etc. We doen (bijna allemaal) onze ringen en armbanden af, dat speelt prettiger volgens Moustapha. Op het eind van deze sessie laat hij ons genieten van zijn virtuositeit! De opa van Moustapha kan vier tonen uit de Djembé halen en speelt alsof hij dat op vier trommels tegelijk doet. Moustapha laat ons drie ritmes horen. We zijn allemaal onder de indruk. Afke zegt na afloop wel drie keer: hij mag nog weleens komen!
Op verzoek van Froukje vertelt Moustapha iets over zijn geschiedenis: Hij is geboren in Senegal, woont nu 14 jaar in Nederland = Groningen en geeft in Friesland djembé-les op vijf (!) muziekscholen o.a. in Drachten, Heerenveen en Sneek. Afke vraagt of hij hiervoor diploma’s heeft moeten halen, bv pedagogiek. Dat is niet het geval. Wel moest hij voorspelen voordat hij een aanstelling kreeg en laten zien hoé hij les zou gaan geven. Hij vertelt verder dat zijn vader een aantal keren getrouwd is geweest; diens eerste vrouw is overleden, waarna de vader twee keer is getrouwd en gescheiden. Na drie kwartier, wat ging dat snel, houdt Moustapha er volgens afspraak mee op; hij is tenslotte al vanaf ’s ochtends 9 uur bezig geweest met lesgeven. Hij draagt dan ook oordopjes, anders gaat zijn gehoor er aan. Een aantal van ons helpt met het opruimen van de trommels. Jennifer, die Moustapha al eerder heeft ontmoet, biedt hem een royale fooi aan. Daarop volgt een schier eindeloze omhelzing; een uur later is ze hier nog van onder de indruk.
Na een aantal wijntjes gaan vier Red hat women nog eventjes buiten genieten van de mooie avond, waar Froukje verhaalt over de prachtig Amerikaanse bruiloft van haar dochter; de andere drie zwijmelen bij haar verhaal.
Barones Afkes, Queen’s copywriter

Bij afwezigheid van Digifreule Sjoukje heeft Queen Afrodyn de foto’s genomen. Helaas stond het apparaat niet op automatisch flitsen en dat is dan ook duidelijk aan de kwaliteit van de foto’s te zien..... 

Alexia, (GeesjeB), Lady Grace, Marja ,Kitje en FennekeAlexia, Geesje B, uitbundige Grace en Freule MarjaGravin Gwendolyn, Barones Afke en MoustaphaSanna,Monique,Contessa del Bacio (Ingrid),Gwendolyn,Afke
Sanna en MoniqueDe hele groep, door Moustapha gekiekt!  

Meer albums