Foto's Secret Surpriseparty Freule Anitha

Woensdag 29 augustus 2018

Op woensdag 29 augustus hebben we in plaats van de maandelijkse inloop in ons Buitenverblijf Tjaarda, de 'Freule Anitha Supriseparty' gehouden in Anitha haar woonplaats.

Vanaf vijf uur die middag hebben Vicequeen Gravin Gwendolyn, Minke Baukje Baronesse fan it Weldam, Sylvia, Droomprinses Antamea, Lady Catharina en Queen Afrodyn in het prachtig mooie gebouw van de Protestantse kerk in Augustinusga de voorbereidingen voor de feestavond getroffen. Spannend spannend, want ja, Anitha moest ons toch echt NIET ontwaren buiten of voor de ramen of in de snackbar....dus wij allemaal die middag incognito in onze burgerkleding naar Augustinusga en het liep gesmeerd.
Tussen half acht en kwart voor acht kwamen alle feestende Famkes binnen en om acht uur kwam Minke Baukje Baronesse fan it Weldam foar ‘t Gebou fan ‘e tsjerke oan riden....mét Anitha naast haar, die totdat ze het welkomstcomité ontwaarde op de stoep, er nog geen idee van had dat ze niet naar de inloop bij Tjaarda zou gaan...
Anitha was geheel 'ferbjustere'.....stapte uit de auto in de verjaardagskleuren (paarse hoed en rode kleding) op heeele hoge naaldhakken...en zo schreed Anitha door de deuren van de feestelijk versierde zaal en......zongen 28 Famkes uit volle borst "Lang zal ze leven" En Anitha bleef vol ongeloof om zich heen kijken....
We hebben vervolgens genoten van de koffie/thee en de heerlijke gebakjes met ons logo erop. Tsja en daarna zijn we al snel over gegaan op de wijn/fris en heerljike hapjes.
Als verrassing voor alle Famkes is door het organisatiecomité een modeshow opgevoerd, met Minke Baukje Baronesse fan it Weldam als Ladyspeaker. Het idee dit te doen is gestoeld op Anitha haar vroegere carrière als mannequin. Tijdens de show is Anitha in verschillende hoedanigheden uitgebeeld. Zie hiertoe de foto's.
Daarna hebben we Anitha, naast een fraai boeket bloemen, het prachtige paarse Liber Amicorum aangeboden, waar praktisch alle Famkes een bijdrage voor hebben aangeleverd….het ene nog mooier dan het andere…heel divers, ieder op haar eigen mooie wijze… echt SUPER…..het benadrukt weer hoe een fantastisch mooie vriendinnenclub wij zijn met elkaar en dat hebben we woensdag ook weer meerdere malen vastgesteld!
Na het in ontvangst nemen van de cadeaus nam onze Anitha zelf het woord….indrukwekkend….allereerst sprak Anitha haar dank uit uit hoe zeer alle Famkes haar verrast hebben, ze was nog steeds flebbergasted en daarnaast vertelde Anitha hoe het haar raakt en wat het met haar doet om tachtig jaar te zijn geworden…..dat tachtig echt heeel iets anders is dan iedere andere leeftijd… ze bang is dat ze nu als oudste lid en tachtig jarig Famke niet meer zou passen binnen Het Friesche Haagje.....nou het tegendeel is waar: we hebben Anitha als rasechte Redhatter er luidkeels en met een daverend applaus van overtuigd dat ze ALTIJD moet blijven!!

De Famkes wachten in spanning op....de jarige Jet....Freule Anitha!Met paarse hoed en....
natuurlijk paarse pumpsEen hartelijk welkomstwoord van Queen AfrodynFelicitatiesZoenen
En dan is het tijd voor koffie en....gebak!Een toost op AnithaGezondheid!
Tijd voor modeshowGravin Gwendolyn in mantelpakSylvia in sportieve outfitDroomprinses Antamea in een creatieve outfit
Queen Afrodyn in galaGravin Catharine in een ondeugend setjeHet prachtige Liber Amicorum Met dank aan Digifreule Sjoukje

Meer albums