Foto's SinteKerst viering 2019

Woensdag 11 december 2019

Op de avond van 11 december waren wij allen genood bij Lady van Werfstein thuis. Een prachtig huis met een oprit en een afrit zodat je voor de voordeur je auto even kunt stoppen, uitstappen en de auto iets verderop parkeren. Een riant entree.
Binnen was onze gastvrouw die de jassen aanpakte en ons meenam naar een mooi aangekledere ‘Kerstkamer’ met voldoende stoelen.
We kwamen binnen tussen half acht en kwart voor acht.
Koffie of thee met verrukkelijke makarons en andere heerlijkheden werden rondgedeeld en iedereen zei iedereen even goedendag. De cadeautjes werden onder de boom gelegd, prachtig, al die mooi ingepakte pakjes.
Freule van ‘t Woud was afwezig, ziek; ze kon echt niet komen.
Lady van Werfstein en Queen Afrodyn heetten ons allemaal welkom en gaven daarna het woord aan Minke Bauke Baronesse fan it Weldam die de organisatie van de avond opgewekt ter hand nam en ze deed dat met verve en in haar hele doen en laten kon je merken dat de leiding nemen jarenlang haar dagelijkse werk is geweest. Ze las een zelfgemaakt prachtig mooi gedicht voor.
Op een speelse wijze kreeg ieder Famke de bal toegeworpen en mocht zelf een cadeautje uitkiezen. Gezeten op een stoel op een centrale plek, zodat iedereen het uitpakken kon volgen, werd het cadeautje uitgepakt en zonodig geshowd. Leuke cadeautjes,  zonder gedicht dit jaar.
Voor een tweede kopje thee of koffie of voor een frisje of glas wijn werd een pauze ingelast, iedereen ging daarvoor naar de keuken waar een heleboel lekkers uitgestald stond. Leuke gesprekken in de keuken ontstaan, werden voortgezet in de kamer, zodat je spelenderwijs van plaats verwisselde en daardoor met iedereen wel in contact kwam.
Het kerstverhaal van Vadertje Panov zouden we in twee gedeeltes voorlezen omdat we niet wisten of de Famkes zolang hun aandacht erbij zouden kunnen houden maar wat bleek, het was muisstil en na overleg heb ik het verhaal in een keer uitverteld. Iedereen werd weer een beetje kind tijdens het luisteren. Ik vond het ontroerend, die stilte.

Er was een hele gezellige, harmonieuze  sfeer, de avond vloog voorbij, de hapjes bleken onuitputtelijk en ik geloof dat iedereen blij en tevreden afscheid nam van onze fantastische gastvrouw met haar Gerard en haar zoon. Deze laatste twee voegden zich pas laat op de avond bij ons.

Deze Sintkerstviering was oars as oars. Zoals een vrouw weleens een andere outfit wil, zo ontstond ook het plan om deze traditionele avond eens in een ander jasje te steken.
Onze Queen heeft haar droom en dat is dat alle Famkes op hun eigen manier initiatief nemen zodat we een heel breed scala van sferen  en activiteiten ontwikkelen. Ze heeft gelijk, zo komt ieder tot haar recht en houden we een vitaal en levendig chapter.

Met dank aan Lady van Werfstein, Vicequeen Gwendolyn die alle inkopen had verzorgd en aan Marja voor deze nieuwerwetse sfeervolle Sintkerstviering. Chapeau!!

Droomprinses Antamea en een knipoog van Paulien AB

Minke, Agnes, Antamea en Nynke komen heel vrolijk binnen!Onze 'jonge blom' Freule Anitha is uiteraard van de partij!Zo ook Geke, Barones van Joure tot Oudehorne......en ook Contessa del Bacio is er weer stralend bij!
Pinkhat Sanna, ondanks al haar drukte, trouw aanwezig...Het spel is begonnen: Agnes pakt uit, spannend.....zo ook dichteres Minke Baukje, Baronesse fan it Weldam....Alexia, Boukje, Antamea, Nynke en Vicequeen Gwendolyn
Antamea leest het Kerstverhaal ontroerend en boeiend voorIngrid, Agnes, Vicequeen, Franktina, Geke, Sylvia luisterend....Freule Anitha en Monque luisteren ook naar het KerstverhaalVicequeen Grace,  Alexia, Duchess, Coos, Franktina, Sylvia
Duchess of Roos Garden, Alexia, Vicequeen G en CoosSanna, Barones Minke, Vicequeen Lady Grace en AlexiaDe zoon en echtgenoot van de gastvrouw genieten ff mee....Sanna terug van roken: Duchess en Coos genieten van geur!

Meer albums