Foto's Landelijke RHS Conventie in Nijmegen

Zaterdag 20 april 2024

In 2023 heeft ons chapter de eer gehad de Landelijke RHS Conventie ter ere van het worldwide 25 jarig bestaan van de Red Hat Society te organiseren. Aan het eind van die geslaagde viering in het Abe Lenstra Stadion, hebben de Keizerstad Royal Ladies uit Nijmegen het stokje overgenomen voor de conventie 2024.
Op zaterdag 20 april was het zover en konden de Famkes van Het Friesche Haagje weer ‘op schoolreisje’. Helaas hadden zowel de mannelijke als de vrouwelijke profvoetballers van Heerenveen hun spelersbus nodig. Derhalve moesten wij als redhatters tegen de traditie in met een touringcar zonder pompeblêden op pad. Maar liefst 23 Famkes, alsmede zes dames van Simply Red uit Grou en vier Joffers uit Franeker huppelden de Arriva bus binnen. Buschauffeur Guus hebben we direct tot Koning gekroond. Koning Guus is op de carpoolplaats van de McDonald’s in Heerenveen gestart met het zetten van heerlijke koffie. Hij stond erop, dat eerst de koffie geserveerd werd, voordat hij de bus in beweging zou zetten. De Koning was bang dat anders onze mooie feestkleding besmeurd zou worden met het edele bruine vocht. Sanna en Boukje zijn vervolgens voortvarend met de kopjes rond gegaan. Tevens hebben we gesmuld van de overheerlijke verse oranjekoek, alwaar onze Franktina Afina ons op heeft getrakteerd. Franktina moest helaas het besluit nemen zelf niet mee te gaan, want zo’n hele dag vergt te veel van haar energie. Het uiteindelijke vertrek was door het koffieoponthoud maar liefst ruim een half uur later dan gepland…..Oepsie, echter een telefoontje naar de organiserende Queen Anne Mieke stelde ons gerust: het programma bood ruimte voor (te) laatkomers 😉.
Bij aankomst bij de feestlocatie Hotel Van der Valk in Nijmegen-Lent, dachten we dat we verkeerd zaten: er was namelijk niets maar dan ook echt helemaal niets dat er op wees dat daar binnen een rood paars uitbundig feest aan de gang was…..dus eerst maar eens polshoogte genomen….maar ja hoor, daar kwam de door de organisatie ingehuurde fotograaf al naar buiten om onze aankomst op de gevoelige plaat vast te leggen. Dus toen tjoptjop naar binnen alwaar we verwelkomd werden met een muzikaal optreden in een deinende carnavals sfeer. Oftewel: de voetjes konden direct van de vloer en die sfeer bleef over de gehele dag af en toe terug komen. Voor wat betreft de catering: die was, net als in 2018 toen de conventie eveneens in Nijmegen bij Van der Valk was, in één woord fantastisch!!! Met name de lunch was overweldigend!
Voor wat betreft de markt: langs de kant in de feestzaal stonden leuke tafels met vooral sieraden, maar ook kleding en andere snuisterijen. Ook ons collega chapter uit Grou had een mooie tafel met onder meer golfspulletjes.
Het hoogtepunt van het programma was het optreden van de 19-jarige, in Nederland geboren, operazangeres Amira Willighaven uit Zuid-Afrika. De akoestiek van de zaal deed haar super mooie stem helaas niet helemaal goed, maar het optreden op zich was subliem! Onze Maestra Musica Etty, oprichtster en dirigente van het Groot Koor (met een groep in praktisch alle provincies), heeft haar dan ook benaderd om eens met het Groot Koor in de concertzaal van Amsterdam op te treden.
Aan het begin van de middag kwam burgemeester Bruls van Nijmegen het podium op en ging een speech houden. Op zich met een prima inhoud, totdat hij vol trots verkondigde dat hij al eens eerder een dag van de RHS had geopend en dat hij zeker wist dat er geen enkele andere burgemeester, net als hij, tweemaal iets van de RHS had geopend……Tsja dat horende kwam de rook Queen Afrodyn uit haar rood gehoede oortjes… Ze vloog, zodra de burgemeester van het podium af was gestapt, naar hem toe….en heeft hem onomwonden verteld hoe mis hij was met zijn uitspraak en heeft dat uitgebreid toegelicht. Immers, onze (voormalige) burgemeester Tjeerd van der Zwan heeft maar liefst zes maal een landelijke RHS dag in Heerenveen geopend en is met recht ‘De Huis Burgemeester van de Red Hat Society’ te noemen! De heer Bruls zijn reactie? “Ja, maar dat was dan allemaal in dezelfde plaats. Ik heb het in twee verschillende steden gedaan….” Het zat Afrodyn zoooo hoog dat ze later die middag het verhaal tevens aan de echtgenote van burgemeester Bruls heeft verteld…..
Verder waren er in de middag nog verschillende andere muzikale optredens, met als grappig intermezzo een bingo. Alle rood/paars/roze gehoede gasten waren fanatiek aan spelen, toen plotseling een kakofonie klonk van BINGO!!!! Bleek toch iedereen tegelijk bingo te hebben, waarop de organiserende Keizerstad Royal Ladies de zaal van een geurende roos voorzag.
Op het verzoek aan de organiserende Queen te melden dat er via de landelijke website melding was gedaan van de vondst van een mooi ketting dat zichtbaar door een redhat lady was verloren, werd gereageerd dat Afrodyn dat zelf moest doen. Dus tjoptjop ging zij het toneel op. Mooie gelegenheid om tevens de organiserende Keizerstad Royal Ladies uitgebreid te bedanken voor de organisatie. En ja dat leverde uiteraard een daverend applaus op. En het ketting? Bleek van Prima Queen Mum Marlène te zijn, die het de dag na de conventie direct bij de vinder heeft opgehaald.

Al met al was ook deze conventie een prachtig mooie ongecompliceerde vrolijke me-time dag. We stapten om vijf uur dan ook voldaan en vol nieuwe energie bij Koning Guus in de bus om de terug reis aan te vangen. Het feest ging in de bus gezellig door, want Vicequeen Grace of Red Hats, Lady of Glencoe had weer uitgebreid inkopen gedaan. De glaasjes met en zonder alcohol, de heerlijke hartige en gezonde hapjes vonden gretig aftrek. Ook Koning Guus heeft genoten van de trip, van zijn vrolijke gasten, de royale traktaties en de mooi gevulde fooien envelop.
Enige min puntje van de dag is dat het stokje voor het organiseren van de Landelijke RHS Conventie 2025 niet is overgenomen…..hopelijk gaat dat alsnog gebeuren, want zo’n vrolijk schooreisje willen we ieder jaar!

Ons chapter heeft de Landelijke RHS Conventie zowel in 2012 als in 2023 georganiseerd, dus onze Famkes voelen zich niet geroepen om op korte termijn opnieuw een conventie te organiseren. Na genieten van die dagen? Dat kan, want van beide dagen zijn speciale websites gemaakt. De site van 2023 is te bekijken via de knop rechts op deze menu balk. Daar aangekomen staat de knop voor de site van de Landelijke Conventie van 2012 eveneens rechts op de menu balk.

Redhatters arriveren op de carpoolplaats McDonald's Heerenveen...verscheidene dames worden door hun partners gebracht......Koning Guus verwelkomt zijn gasten..........zo ook Queen Afrodyn....
De Fryske Joffers met hun onderscheidende omslagdoeken...Maestra Musica Etty verheugt zich ook zichtbaar op de dag...het instappen op zich vrolijkt de hele carpoolplaats op!En dan zitten we allemaal in de bus en kan het feest beginnen!
De koffie is gezet en Boukje serveert deze uit........zodra iedereen is voorzien rijdt Koning Guus de snelweg op.....en gaat Queen Afrodyn een babbeltje maken.....Bij binnenkomst behoorden we 'n polsbandje om te doen, of niet
Het programma ziet er gezellig uit!Door dat we later arriveerden zaten we niet allen bij elkaar...maar konden de optredens wel goed volgen allemaalMaestra Muscia Etty en Lady Astorie poseren vrolijk....
...zo ook Lady Jeane tot groot vermaak van Sylvia...Vicequeen Grace of Red Hats en Queen Afrodyn genieten ookFreule Anitha,Contessa del Bacio,Lady of the Caribbean ook blijVoor de groepsfoto staat een lange rij tevergeefs te wachten
...toch lukt het Lady Grace om op tijd voor foto buiten te komenLady Astoria en Maestra Musica met zangtalent AmiraQueen Afrodyn spreekt burgemeester Bruls toe.......en dat gaat duidelijk op een niet mis te verstane wijze ....
De terugreis wordt aangevangen: Tineke en Contessa del Bacio...en onderweg serveert onder meer Sanna de heerlijkheden..en worden we ook nog verblijd met een prachtige regenboog!Het gevonden kettinkje terecht! Eind goed al goed, was weer TOP

Meer albums