Conventie 2012

“HAT sil heve!” hat west...

Chapter Het Friesche Haagje heeft in de persoon van Queen Afrodyn op donderdag 21 april 2011 tijdens de zevende Landelijke RHS Conventie in Zwolle het stokje van organiserende Queen Mum Minke van Veerig-Verder overgenomen. Afrodyn werd daarin bijgestaan door de andere 16 aanwezige Famkes, waarbij Sanna en Lady Grace het prachtige door Lady Grace gemaakte spandoek met de titel voor de Landelijke RHS Conventie 2012 Hat sil heve omhoog hielden. 
Dit spandoek is een jaar later op 25 april tevens als welkom en te volgen vaandel gebruikt. We hebben als Famkes van Het Friesche Haagje 15 maanden veel voorpret gehad en met elkaar intensief gewerkt aan de organisatie en we kunnen stellen: onze inzet is niet voor niets geweest.
We hebben destijds niet kunnen dromen dat het zo'n daverend succes zou worden. In één woord: CHAPEAU voor de organiserende Famkes. 
De hartelijke ontvangst door onze eigen burgemeester Tjeerd van der Zwan, de inzet van de politie, de optredens van de diverse artiesten en de fantastische service van cateringbedrijf Beijk, heeft er toe geleid dat Red Hat Nederland van een fantastische dag heeft kunnen genieten. Niet in de laatste plaats uiteraard doordat onze gasten allen in een opperbeste stemming verkeerden. In de namiddag heeft Queen Afrodyn de vlaggenstok overgedragen aan Vice Queen Mary van de Talented Ladies uit Capelle aan de IJssel die de conventie in het jaar 2013 organiseren.
Aan de staande ovatie aan het eind van de Conventiedag en de vele positieve reacties van de ruim 400 rood getooide en paars geklede chapterettes van RHS Nederland (zie hiertoe de betreffende tab) kunnen we stellen:
Onze ruim 400 gasten hebben genoten!! Wij zijn positief aangedaan door ons eigen succes: wy fiele ús fyntsjes grutsk :-). Er zijn door onze hoffotografen ruim tweeduizend foto's gemaakt, waarvan we een selectie in 6 fotoalbums op de site hebben gezet.
Klik voor kijk- en leesplezier op de tab Foto's en de tab Reacties van deze site!

Het succes van deze dag was niet mogelijk geweest zonder de steun van al onze sponsoren. Ook vanaf deze plek: nogmaals tige tank! We vinden het fijn als je op de tab Sponsoren klikt, en kunt aanschouwen welke bedrijven zich allemaal van hun beste kant hebben laten zien om Redhatnederland een fantastische dag te bezorgen!

Onderstaand een tweetal nog werkende links met ervaringen vanuit den lande:  
http://ontdekkingvangroningen.blogspot.com/2012/04/hat-sil-heve-conventie-rhs-in.html
http://www.wieringernieuws.nl/nieuws/11689/Nationale_Conventie_van_de_Red_Hat_Society_Nederland_te_Heerenveen.html

 

Conventie 2023

In 2023 organiseren de Famkes van Het Friesche Haagje opnieuw de Landelijke RHS Conventie en wel op 25 april 2023 onder de andere aangepaste elfstedenslogan Hat giet oan. Op die dag is het exact 25 jaar geleden dat het fenomeen Red Hat Society in Amerika is ontstaan. We hebben voor deze worlwide RHS zilveren mijlpaal viering eveneens een speciale website gemaakt te bereiken via de volgende link: Hat giet oan.