Conventie 2012

“HAT sil heve!”

Op woensdag 25 april 2012 is Heerenveen overspoeld door de Nederlandse rood getooide en paars geklede chapterettes van de RED HAT SOCIETY. Dit ter gelegenheid van de 8ste landelijke conventie met als motto: Hat sil heve, georganiseerd door chapter Het Friesche Haagje. De ruim 400 Redhatgasten hebben zich na afloop van de feestelijke en vrolijke conventie blij en tevreden getoond door de Famkes een overweldigende staande ovatie te geven. Klik voor kijk- en leesplezier op de tab Foto's en de tab Reacties van deze site!

We mogen van een zeer geslaagde dag spreken. Dit was niet mogelijk geweest zonder de steun van al onze sponsoren. Ook vanaf deze plek: nogmaals tige tank! We vinden het fijn als u op de tab Sponsoren klikt, en kunt aanschouwen welke bedrijven zich allemaal van hun beste kant hebben laten zien om Redhatnederland een fantastische dag te bezorgen!

We hadden niet durven dromen dat het zo'n daverend succes zou worden. In één woord: CHAPEAU voor de organiserende Famkes. De hartelijke ontvangst door onze eigen burgemeester Tjeerd van der Zwan, de inzet van de politie, de optredens van de diverse artiesten en de fantastische service van cateringbedrijf Beijk, heeft er toe geleid dat Red Hat Nederland van een fantastische dag heeft kunnen genieten. Niet in de laatste plaats uiteraard doordat onze gasten allen in een opperbeste stemming verkeerden. Aan het eind van het programma heeft Queen Afrodyn de vlaggenstok overgedragen aan Vice Queen Mary van de Talented Ladies uit Capelle aan de IJssel die de conventie volgend jaar organiseren.
Wij zijn positief aangedaan door ons eigen succes: wy fiele ús fyntsjes grutsk :-). Er zijn door onze hoffotografen ruim tweeduizend foto's gemaakt, waarvan we een selectie in 6 fotoalbums op de site hebben gezet.


Onderstaand een tweetal nog werkende links met ervaringen vanuit den lande:  

 

http://ontdekkingvangroningen.blogspot.com/2012/04/hat-sil-heve-conventie-rhs-in.html

http://www.wieringernieuws.nl/nieuws/11689/Nationale_Conventie_van_de_Red_Hat_Society_Nederland_te_Heerenveen.html

 

Ook de Famkes van Het Friesche Haagje kijken met enorm veel plezier op de dag terug. Onder de tab Foto's is een heleboel beeldmateriaal ge-upload: gerubriceerd in 19 mappen honderden foto's van de dag zelf, maar ook van de voorbereidingen in het jaar daaraan voorafgaand.

 

Hat sil heve hat west! Op donderdag 21 april 2011 is tijdens de zevende landelijke conventie in Zwolle het stokje door organiserend Queen Mum Minke van Veerig-Verder overgedragen aan Queen Afrodyn van Het Friesche Haagje. Afrodyn werd daarin bijgestaan door de andere 16 aanwezige Famkes, waarbij Sanna en Jennifer het prachtige door Jennifer gemaakte spandoek met de titel van de conventie Hat sil heve omhoog hielden. Dit spandoek is 25 april ook als welkom en te volgen vaandel gebruikt. We hebben 15 maanden veel voorpret gehad en met elkaar intensief gewerkt aan de organisatie en we kunnen stellen: onze inzet is niet voor niets geweest, heel Redhatnederland heeft genoten!

De details over het programma, de locatie en andere wetenswaardigheden betreffende de conventie staan nog op deze site.

Het primaire doel van de RHS is: samen met oude en nieuwe vriendinnen plezier te maken, ons te verkleden en het ‘kleine meisje’ in onszelf terug te vinden. De leden van de RHS hebben allen behoefte om van de vrolijke kant van het leven te genieten. Deze vrolijkheid wordt met uiterlijkheden onderstreept: Wie boven de 50 jaar is zet hiertoe een rode hoed op en draagt paarse kleding, wie nog niet die respectabele leeftijd heeft bereikt doet het met roze hoed en lavendelblauwe kleding. We moedigen elkaar aan om de vele mogelijkheden die het leven ons biedt, te ontdekken.

't Friesche Haagje

De organisatie van de landelijke conventie van de Red Hat Society van 2012 was in handen van het chapter Het Friesche Haagje. In 2010 organiseerden we al de landelijke RHS Golfdag. Op 18 juni 2009 vond onze eerste bijeenkomst plaats en telde de chapter reeds 20 leden. Een aantal weken daarna was het, door de Famkes gezamenlijk vastgestelde, maximum van 30 leden bereikt. In januari van dit jaar is besloten de aspirantleden op de wachtlijst eveneens toe te laten, waardoor het ledental op 35 leden komt. Inmiddels is de wachtlijst weer gegroeid en hebben we besloten per 1 januari het aantal chapterettes naar 40 te verhogen. We denken met 40 het maximum aantal leden bereikt te hebben.

We hebben sinds de oprichting van onze chapter al veel met elkaar gedeeld. Er zijn allerlei uiteenlopende uitstapjes gemaakt, de vriendschappen intensiveren zich in warme relaties en we lachen samen heel wat af! Iedere maand is er een activiteit en daarnaast een inloop aan het einde van de maand, voorheen in ons ‘clubhuis’ Grand Café Paul Kruger te Heerenveen en sinds 2016 in ons Buitenverblijf Tjaarda te Oranjewoud. Al deze vrolijkheid wordt door onze fotofreule Sjoukje op de gevoelige plaat vastgelegd en kun je op de website van het chapter vinden.