Media

Af en toe komen de Famkes in de media. Onderstaand een chronologische weergave, waarbij de meest recente bovenaan staan. 
Veel kijk- en luisterplezier gewenst! 
 • In de aanloop naar de door de Famkes van het Friesche Haagje georganiseerd event ter gelegenheid van 25 years worldwide Red Hat Society, heeft Radio Spannenburg daar aandacht aan besteed. 
  Journalist Douwe van der Kooi van Radio Spannenburg heeft het volgende interview met Queen Afrodyn gevoerd:

 

 • Door de beperkende maatregelen i.v.m. Corona hebben de Famkes elkaar na een lockdown van 9 maanden, weer getroffen in hun clubhuis Hof van de Koning op 2 juni 2021. 
  De Heerenveense Courant heeft daar zowel in haar digitale nieuwsblad, als in de papieren uitgave aandacht aan besteed.

  De link naar de website is: 
  https://heerenveensecourant.nl/artikel/1166729/foto-s-eerste-bijeenkomst-red-hat-society-het-friesche-haagje-heerenveen-tal-van-activiteiten-op-de-agenda.html

 • Op 21 september 2019 hebben we ons 10-jarig bestaan uitbundig gevierd in ons Buitenverblijf Tjaarda. 
  De Heerenveense Courant heeft er een kleurrijke reportage van gemaakt. Klikt hiertoe op de volgende link:
  https://heerenveensecourant.nl/artikel/1047875/foto-s-red-hat-society-chapter-het-friesche-haagje-viert-10-jarig-bestaan.html

 • Tijdens de verkiezingsavond van de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018, is Queen Afrodyn uitgenodigd, net als bij de vorige verkiezingen, als tafeldame aan te schuiven bij onze burgemeester Tjeerd van der Zwan in de raadzaal van het gemeentehuis. De Leeuwarder Courant heeft hiervan de volgende ochtend een foto met artikel gepubliceerd, zoals onderstaand te zien is:
 • Op 19 oktober 2017 heeft ons chapter de Queenslunch georganiseerd en wel in ons voormalige clubhuis, wat ondertussen van eigenaar is gewisseld en nu: Grand Eefcafé De Lachende Koe heet.
  De Heerenveense Courant heeft daarover een artikel geplaatst:

 

 • Op vrijdag 24 juni 2016 heeft Het Friesche Haagje, evenals in het jaar 2010, de Landelijke RHS Golfdag georganiseerd in Heerenveen. Ook dit evenement heeft de aandacht van de pers gekregen. 
  Zo kwam GPTV langs voor een reportage, welke op de volgende link is te zien:
  https://m.youtube.com/watch?v=_SK5u2d2B9E

  Tevens is het volende artikel in de Heerenveense Courant verschenen, waartoe maar liefst twee fotograven van de courant op de dag zelf verschenen:

 • Op 9 april 2016 zijn de Famkes van het Friesche Haagje, samen met de redhatter van het chapter Simply Red uit Grou, met de spelersbus van sc Heerenveen naar Haarlem getogen voor de jaarlijkse conventie. De pers zwaaide ons uit en maakte de volgende reportage:
  http://www.joustercourant.nl/nieuws/45657/rhs-famkes-uit-heerenveen-dragen-friesland-met-verve-uit/

   Daarnaast is het volgende artikel in de Heerenveense Courant verschenen:

 • De familie Koning, eigenaar van Restaurant De Koningshof te Heerenveen, nodigt de Famkes ieder jaar uit voor de traditionele Haringparty. Zoals zo vaak werden we ook nu gespot door een professionele fotograaf en zo belanden wij op pagina 2 van de Leeuwarder Courant van 18 juni 2015.
     
 • Tijdens het seizoensdiner van 31 maart 2015 bij Grand Café Restaurant Paul Kruger zijn de Famkes gefilmd door Omrop Fryslân in het kader van het onderwerp Mienskip yn in Mienskip. De drieënhalveminuut durende reportage is op 8 juni in het programma Bynt uitgezonden. Om dit te bekijken kun je de onderstaande link aanklikken:
  https://www.youtube.com/watch?v=F2B45sL_CTU

 • Het eerste lustrum van De Famkes van Het Friesche Haagje is gevierd op zaterdag 17 mei 2014 en wel op een zeer bijzondere wijze: Naast het reeds door de commissie georganiseerde programma hebben de aanwezige partners (de jonkjes :-)) ook de Famkes verrast met allerlei optredens, wat tot grote hilariteit en enorme bewondering heeft geleid.
  Flitsnieuws heeft het onderstaande artikel geplaatst over de mijlpaal:
  http://www.flitsnieuws.nl/index.php?p=91144/heerenveen-%e2%80%9chet-friesche-haagje%e2%80%9d-viert-eerste-lustrum/  
 • De Famkes zijn uitgenodigd aanwezig te zijn bij de verkiezingsavond van de tussentijdse gemeenteraadsverkiezingen op 13 november 2013. Vergezeld door haar hofdame Contessa del Bacio heeft Queen Afrodyn de avond als side kick van onze Burgemeester Tjeerd van der Zwan doorgebracht. Hij nodigde wisselende vertegenwoordigers uit van de politieke partijen, opdat aan de discussie tafel geanimeerde gesprekken konden plaatsvinden. Feannet heeft het allemaal gefilmd. Voor een impressie kun je op de volgende link klikken, en als je de reclame rustig afwacht, komt er van alles tevoorschijn.
  http://www.feannet.nl/item/3781-opkomst-bij-stembureaus-valt-niet-tegen
   
 • De familie Koning van Restaurant De Koningshof heeft de Famkes ook in 2013 uitgenodigd voor de jaarlijkse haringparty. We zijn er met een delegatie naar toe geweest en hebben intens genoten van de heerlijke haring, verrukkelijke hapjes en drankjes en daarbij veel plezier gehad met elkaar en met de andere gasten.
  Op Feannet een verslag van de gezelligheid, wat middels de volgende link te bekijken is:
  http://www.feannet.nl/component/k2/item/3061-,,heerlijke-nieuwe-haring-glad-en-vers%E2%80%99%E2%80%99 
 • Op advies van het Gemeentebestuur is Queen Afrodyn benaderd door Omrop Fryslân voor een radio interview. Ze meende dat dit vraaggesprek, ten huize van Vice Queen Adeline, op donderdag 19 juli om 7.50 uur plaats zou vinden. Echter, reeds een dag eerder stond de journalist al in alle vroegte op de stoep bij Adeline. Vice Queen Adeline heeft derhalve Het Friesche Haagje in haar eentje vertegenwoordigd, en heeft dat op een fantastische wijze gedaan. Het fragment is terug te beluisteren via deze link.  

 

 • Op 18 juni is het Jaarverslag 2012 van de Zorggroep Hof en Hiem gepubliceerd. In dit verslag is het onderstaande prachtige interview met onze Vice Queen Antamea opgenomen.

 

 

Onderstaand uitingen van de media voor, tijdens en na de conventie Hat sil heve.

 • Voorpagina nieuws van het Fries Journaal van mei-juni 2012:

 

          Voor verdere tekst van het artikel: http://www.friesjournaal.nl/rode-vrouwen-bij-rode-burgemeester-bericht 


 

 • Landelijk heeft de RHS conventie eveneens de pers gehaald: op de dag zelf heeft een fotograaf van De Telegraaf onderstaand plaatje geschoten en aan het eind van de dag heeft Queen Afrodyn even contact gehad met een journalist. Dit heeft erin geresulteerd dat op The Day after onderstaand artikeltje in de vroege ochtendkrant De Telegraaf is verschenen. 

 

 

 • Het Friesch Dagblad heeft de dag na de conventie eveneens aandacht geschonken aan ons feest:

 

 • De Leeuwarder Courant heeft Friesland op de dag van de conventie verblijd met een prachtige kleurrijke redhat foto op de voorpagina:
   

 

 

 • In het Dagblad van het Noorden d.d. 23 april is een dubbel interview geplaatst van chapter Chapeau (met foto's) uit Groningen en Het Friesche Haagje:

 

 • Door het lezen van het interview in de Lourens met Queen Afrodyn (te lezen onderaan deze pagina) is de belangstelling van Leeuwarder Courant journaliste Marja Boonstra voor de conventie Hat sil heve gewekt. Op Marja haar verzoek heeft zij een vraaggesprek gehad met vier Famkes, hetgeen geresulteerd heeft in onderstaand artikel in de Sneon en Snein van 21 april:

 

 • En op de voorpagina van dezelfde Sneon en Snein (van bovenstaand interview) onderstaand fotootje:

 

 • In het Noordhollands Dagblad/Alkmaarsche Courant, is op 19 april 2012 reeds het in de Leeuwarder Courant van twee dagen later te plaatsen interview opgenomen, en wel als volgt:

 

 • Exact hetzelfde verhaal als hierboven is op dezelfde dag tevens opgenomen in De Gooi- en Eemelander:

 

 • en ook het Leidsch Dagblad heeft hetzelfde verhaal opgenomen:

 

 

 

 • Het Haarlems Dagblad heeft niet achter willen blijven en publiceerde eveneens op 19 april voornoemd interview:

 

 • Het Utrechts Stadsblad heeft reeds op 18 april aandacht aan de conventie geschonken middels een prachtige foto van een chapter uit die regio:

 

 • Vooraankondiging d.d. 14 april voor een uitgebreid interview in de zaterdag bijlage van de Leeuwarder Courant met vier Famkes van Het Friesche Haagje:
   

 

 • In de Heerenveense Courant van 14 maart 2012 is een interview met Vice Queen Antamea en Queen Afrodyn gepubliceerd.

 

 • In de voorjaarsuitgave 2012 van het TAILOR-MADE-MAGAZINE LOURENS staat een interview met Queen Afrodyn.

 

 • In de Heerenveense Courant van 7 april 2011 is onderstaand artikel over Het Friesche Haagje verschenen. Hierbij is ondermeer aandacht geweest voor de genomen aftrap voor het organiseren van de conventie Hat sil heve: 

 

 • De allereerste keer dat er in de pers gesproken is over de landelijke conventie van de Red Hat Society 2012 is in de Leeuwarder Courant van 31 maart 2011 geweest, getuige onderstaand gehoordgezien artikeltje: