Foto's SinterKerstavond in Boornzwaag

Dinsdag 15 december 2009

Paulien, Marika, Wyp, Monique, Irene, Minke, Tine, Marja, Sjoukje, Betty, Marian, Jennifer, Sylvia, Gerry en hun Queen togen dinsdagavond 15 december naar de indrukwekkende boerderij Sângaast van Fenneke, alwaar echtgenoot Louis ons buiten opwachtte om ons naar een parkeerplaats op het reusachtige erf te geleiden.

Binnen gekomen werden we, omringd door life pianomuziek, ontvangen door Fenneke, met assistentie van Willemien en Janke, in een grote prachtig versierde ruimte, met een sfeervol gedekte lange tafel.  De door ons meegebrachte presentjes met gedichtjes mochten we in een grote mand onder de kerstboom neerleggen, waarna we ons te goed konden doen aan een overvloed aan bonbons, koekjes, thee, koffie en zelfs heuse chocoladelolly’s! De sfeer zat er direct goed in. Iedereen begroette elkaar in een uitgelaten sfeer en menige lach schaterde gelijk al over ons heen. Uiteraard hebben we elkaars outfit weer bewonderd en elkaar getipt waar de uitverkoop het meest rood en paars gekleurd is J. Eén van de hoogtepunten tijdens het bewonderen was de binnenkomst van Jennifer. Toen ging er een gejubel op, aangezien Jennifer haar hoofd had versierd met een heuse Kerstmuts.

Zodra iedereen binnen was heeft Janke ons een warm welkom geheten en heeft de Queen op Janke haar verzoek nog een klein woordje gesproken m.b.t. de nieuwe leden en Tine Hettema haar ledenpin overhandigd.  

Daarna kon het dobbelen om de cadeautjes beginnen. Wie een 6 gooide mocht een cadeautje pakken en voor de klaar staande lessenaar het gedicht voorlezen. Nou en dat werd me toch een feest…… of het nu om het groene stuk zeep ging of om het massage apparaatje, of ….of ….jeetje, wat hebben wij gelachen, wat een feest……… De hilariteit vierde hoogtij, zowel in de hoogwaardige gedichten als in de met zorg uitgekozen, danwel zelf gemaakte cadeautjes.  Halverwege het dobbelen werd de koffie en thee door onze drie gastvrouwen vervangen door diverse al dan niet met alcohol doordrenkte dranken. Tevens konden we ons tegoed doen aan lekkere zoutjes, stokbrood met Franse kazen en warme hapjes.

Nadat iedereen, al dan niet door een buurvrouw geholpen, een presentje had ontvangen hebben we nog heel gezellig en uitgebreid nagekletst en geborreld, waarbij ondermeer toekomstige activiteiten de revue zijn gepasseerd en nieuwe ideeën over de tafel vlogen.

Fenneke vroeg op een gegeven moment of haar Louis binnen mocht komen om een glaasje met ons te drinken, als hij een muts op zou zetten. Natuurlijk vonden we dat goed, en ja hoor toen kwam Louis binnen, getooid met een lange muts op zijn hoofd in de kleuren rood met de Friese vlag. Haha, helemaal toppie.

Fenneke, Willemien en Janke hebben we heel hartelijk bedankt voor de SUPER avond!

Gastvrouw FennekeDe ontvangst met koffie, super gezellig, geen super foto :-)Paulien pakt haar presentje uit achter de lessenaar...Queen, Wyp, Gerry, VQ Unica, Tine met fotoalbum-present

Meer albums