Foto's Boswandeling Rijs en film t.g.v. Internationale Vrouwendag

Vrijdag 8 maart 2013

 

De laatste mooie dag van de week en wat hebben we genoten! Boukje reed met Lady Grace naar De 4 Heemskinderen in Rijs en zij schaarden zich bij de open haard, waar de overige Famkes zich snel bijvoegden. Bij een vriendelijke ontvangst werd ons verzekerd dat, mochten we thee bestellen, het een beleving zou zijn! Enige Famkes hielden het bij koffie, maar voor Vice Queen Adeline was het inderdaad een beleving: bij 2 van de theesoorten die ze uitzocht waren de blikjes leeg! Niet getreurd, er was genoeg keus. Bonbons werden uitgedeeld, het was smakelijk.

 

Daarna rap het bos in en gezellig babbelend liepen we richting IJsselmeer, onderwijl roepend : “wat is het hier mooi!” Tja, al die bomen doen wel wat met je …J ! Bij Mirnser Klif aangekomen hebben we van de kiteboarders genoten en even een serieus onderwerp besproken in het vale, maar toch aanwezige zonnetje. Eensgezind aanvaardden we de terugtocht en meanderend door het bos met onderwijl bewondering voor een paar enorme woudreuzen belandden we weer bij

De 4 Heemskinderen. Hier werd de stand van de wereld nog doorgenomen onder genot van koffie en wijn en een lach en een traan (de 19-jarige kat van Gravin Gwendolyn is die ochtend overleden, R.I.P.).

 

Al snel besloten we gezamenlijk bij Paul Kruger in Heerenveen te eten. Zo gezegd, zo gedaan, het was heerlijk! Er werd nog een mop verteld door Alexia, die schrijfster dezes in tranen bracht, maar dat kan ook door de hoeveelheid alcohol komen (hihihi!).

 

Nababbelend wandelden we naar het Posthuis, waar we in het kader van Internationale Vrouwendag gekeken hebben naar een documentaire over 3 Vietnamese vrouwen, die als alleenstaand moeder daar een succesvol bestaan opgebouwd hebben. Dit is zeer bijzonder, omdat in Vietnam vrouwen nog steeds in alles ondergeschikt zijn aan de man. Het was indrukwekkend.

Leuk was dat daar Anitha en Antschi ook nog bij aanschoven. Helaas waren de boswandelaars te vermoeid voor een drankje na die tijd. Moe maar voldaan vertrokken we huiswaarts.

 

Queen’s secretary Lady Grace

Geesje, Sanna en Vice Queen Adeline in de 4 Heemskinderen....Boukje arriveerde als eerste samen met Lady Grace .......Marja heeft zich versierd met een schitterend hoofdtooi......na de koffie/thee vertrekken de Famkes voor de wandeling..
...en ze hebben duidelijk plezier......Zeer fraaie pose: Geesje, Renny, Geesje,Boukje,Sanna,Marja...en hier organisator Lady Grace aan het eind van 't rijtje ...Na de trip tijd voor wijn en dat vinden Geesje en Renny fijn :-)
....maar ook bij PK gaat een wijntje er nog wel in......Technisch niet mooi, maar ter bevestiging: Antschi bij film.......en ook Anitha schoof aan in Het Posthuis, helemaal TOP! 

Meer albums