Foto's Succesvolle landelijke wandelestafette in Heerenveen

Vrijdag 11 mei 2018

Op vrijdag 11 mei hadden wij de eer om de Landelijke RHS wandelestafette te organiseren.
De inloop voor de koffie met gebak was vanaf 11.00 uur in ons voormalige clubhuis De Lachende Koe. De sportieve roodpaarse dames druppelden gezellig binnen, komende van chapters uit: Wageningen, Eindhoven, Den Bosch, Tilburg, Leiden, Naarden, Woerden, Zwolle, Stadskanaal, en uiteraard waren er ook eigen Famkes aanwezig, te weten: Lady van Werfstein, Minke, Freule Anitha, Sanna en Queen Afrodyn. Famke Marja, Freule van ’t Woud kon niet met ons gaan wandelen, want moest op haar tweejarige kleinzoon Mischa passen, maar tot onze blijde verrassing kwamen Marja en Mischa wel gezellig tijdens de koffietijd. Én allebei in vol ornaat, want ook Mischa was in rood tenue met zelfs een ledenpin opgespeld!
We zouden om 12.30 uur met de wandeling starten, maar de dames uit Eindhoven hadden dikke pech met de treinverbindingen en hebben maar liefst vier uren moeten reizen eer station Heerenveen bereikt was.
Gelukkig zijn we een desorganisatie, dus zijn we gewoon een uurtje later gestart met het ritmisch in beweging zetten van de rood-geschoeide voetjes en dat waren 52 ….oftewel, 26 dames zijn om 13.30 uur van start gegaan na een heeel gezellig samenzijn tijdens de koffie, echt super leuk, de twee en een half uur is omgevlogen!
De route: vanaf De Lachende Koe via De Dracht naar de Burg. Falkenaweg, Meester Halbe Binnertsstraat, Baronesse de Vos van Steenwijksingel, Zandenlaantje, Ykema’s laantje, Leeuwetand, Tormentil, Schoterpad, Heidemeer, Golflaan en yes toen kwamen we bij onze pleisterplaats (pleisters waren overigens niet nodig) Hotel De Heidehof aan en ook daar een blijde verrassing, want daar zat  Famke Franktina Afina, in vol ornaat in de hal op ons te wachten, om met ons te gan lunchen, ook heel leuk!
Aan de zijkant van de Heidehof op het terras en in de tuin had het personeel reeds de tafeltjes en stoelen klaar gezet en het was helemaal super. De bestelde broodjes waren klaar en we hebben daar ruim een uur heeeeerlijk geluncht, van de zon genoten en gebabbeld en gelachen.
Het tweede deel van de route was voornamelijk door de natuur, Heerenveen heeft heel veel prachtige groene wandelpaden. Langs de zijkant van Hotel De Heidehof naar de Rotstergaastweg, Heremaweg en voorbij Thialf zijn we de Blausingel opgelopen, Wadpad, Middelzeepad, Sallandlaan, Burg. Falkenaweg overgestoken, Woudsingel, Binnenweg, dierenparkje, via fiets/wandelbrug de Le Roy tuin in en deze tot het einde doorgelopen en via de Sieversstraat, Lindegracht en huplakee waren we weer bij De Lachende Koe. Daar aangekomen stond de Dameskamer voor ons in gereedheid. We hebben allemaal gesmuld van de heerlijke daghap inclusief consumptie voor een strakke prijs van € 7,50, waar de dames uit den lande zeer over te spreken waren.
Aangezien het de 30ste maal was dat er een landelijke wandelstafette was, is de coördinerende Queen Thera van Wageningen door Queen Afrodyn in het zonnetje gezet.
Het afsluitende samenzijn was net als de gehele dag super gezellig. De dames zijn rond een uur of zeven allemaal heel tevreden en opgetogen huiswaarts gekeerd.Opnieuw mogen we terugkijken op een zeer geslaagde vrolijke RedHat dag!

Marja, Freule van 't Woud met klein redhattertje...en vervolgens komt ook Sanna gezellig aan huppelen......gezellig samen aan de koffie in De Lachende KoeV��r vertrek poseren voor beautiful Crackstate
Na 1e deel van de wandeling relaxen bij De HeidehofLady van Werfstein nam er gezellig een glaasje bij......en Franktina Afina genoot ook zichtbaar.......en tjoptjop we gingen weer wandelen, hier aan Blausingel
...aan de Binnenweg werd spontaan een erehaag gevormd...onderweg naar de loop/fietsviaduct...Freule Anitha voorop bij de klim ......en dat werd best een lange klimpartij....
...maar het ging iedereen heel goed af......vervolgens kwamen we bij de Le Roy tuin aan........en hebben daar heel avontuurlijk door heen gehuppeld!De heerlijke knusse afsluiting in De Lachende Koe!

Meer albums