Foto's Paleis Het Loo: CHAPEAU de Hoeden van Koningin Beatrix

Vrijdag 19 mei 2017

Op 19 mei is een groepje van ‘Het Friesche Haagje’ vanuit Heerenveen naar Paleis het Loo in Apeldoorn gereden. Wie waren er? Queen Afrodyn, Sylvia, Tineke L, Coos, Hansje, Minke Baukje Baronesse fan it Weldam en de schrijfster van dit stukje. Helaas was onze Vicequeen Lady Grace op het laatste moment verhinderd. Toch werd het, terwijl de zon niet scheen, een zonnig uitje en een genoeglijk samenzijn.

We genoten van de hoeden van Beatrix, de bijbehorende filmpjes die toonden dat bij elke gelegenheid een andere hoed passend is en van de originele hoed die door haar zonen als Sinterklaassurprise was gemaakt van allerlei kleurige lapjes en pijpenragers in rood,wit,blauw en oranje.

Wij kregen bijzonder veel aandacht van andere bezoekers en werden vaak gefotografeerd door Franse-, Chinese-, Japanse- en Duitse toeristen. Geinig. Dat zou de dag vóór ons bezoek niet gebeurd zijn, want toen waren er wel 200 RHS leden aanwezig en dus niet zo bijzonder, zo werd ons verteld.

Tijdens de lunch vertelde Afrodyn ons over het verzoek van Sue Ellen Cooper om per RHS-lid 20 dollar over te maken. Ze is bezig geld te maken. Alhoewel we het daar unaniem mee oneens waren, wisten we er een prachtige grap van te maken, die echter niet aan het papier toe te vertrouwen is....
...maar niet alleen over dat onderwerp ontstond hilariteit, want Queen Afrodyn bouwde in korte tijd een innige relatie op met Sebastiaan die ons bediende en die steeds vrolijker en soepeler  op een stoel sprong om ons te fotograferen. Het was een lieve, mannelijke man die Queen Afrodyn gearmd begeleidde naar de tentoonstelling en bij ons vertrek haar kushandjes toewierp. Voor ons vertrek had Minkje Bauke Baronesse fan it Weldam het hoofd van de pompbediende al gek gemaakt door daar in vol ornaat te gaan tanken.

Na de lunch ging een volle auto terug naar Heerenveen en Hansje, Minke en ik bezochten het Paleis het Loo, o.a. de werkkamers van Wilhelmina en Juliana, de schilderswoonwagen van Wilhelmina waar het theepotje nog op tafel stond, het paard van Beatrix, Bonito, dat net werd binnengebracht, de stallen met de koetsen voor rouw en trouw en daarna waren wij ook voldaan en gingen terug naar Heerenveen, onderweg heerlijk babbelend over van alles en nog wat.

Het was weer een top-dag.

Met een zwierige groet van Droomprinses Antamea

Prachtig affiche bij ingang van Het Loo: bijna onze kleuren.......aangekomen in't restaurant bleek er special cake te zijn.......en dit toepasselijke gebak was al een feestje op zich.......en ook de koffie smaakte heerlijk....
...Sebastiaan staat ons vol enthousiasme te fotograferen......waarop Famkes Sebastian gingen fotograferen........en Sebastiaan vervolgens wilde poseren met Afrodyn.......naast de hoeden ook genoten van gele rodondendron...
...en van een heerlijke, bijzonder vrolijke en knusse lunch........�n we genoten van de belangstelling van andere gasten!!Fotograferen expositie was verboden, buitenkant ook mooi!Het was weer een reuze vrolijke gezellige knusse dag!!

Meer albums