Foto's Museum van de Valse Kunst te Vledder

Vrijdag 16 september 2016

Op vrijdag 16 september hebben Gravin Gwendolyn, Vicequeen Grace of Red Hats Lady of Glencoe, Sylvia, Coos, Lady van Werfstein, Antschi, Marika, Sanna, Margje en Queen Afrodyn een hele gezellige, informatieve en af en toe behoorlijk uitbundige middag gehad in Vledder.
De route er naar toe was uiteraard als altijd reuze gezellig, we hebben wat af gebabbeld met elkaar in de auto. Echter om er in één streep naar toe te rijden, viel ook deze keer weer niet mee, maar ach, we waren evengoed prachtig mooi op tijd.
Bij binnenkomst van het museum zijn we gezellig onthaald met koffie/thee en verrukkelijk appelgebak, waarna we door gids Hans, een heer van ruim 80 jaar, uitgebreid zijn rondgeleid, terwijl hij honderduit vertelde over alle valse kunstwerken. We hebben anderhalf uur aan zijn lippen gehangen.

Vervolgens hebben we ons vergaapt aan al het mooie glaswerk wat eveneens in het museum te bewonderen is. Na nog wat leuke hebbedingetjes in de shop te hebben gekocht, huppelden we met ons tienen door Vledder en streken neer op een bijzonder terras, namelijk dat van een Chinees restaurant, en dat was me toch gezellig!!! We hebben daar veel lol gehad, sommige grappen een beetje op het randje, met name toen het over haaienvinnensoep ging, die details kan ik echt niet aan het internet toevertrouwen, want wie weet worden we gehackt en krijgen we een slechte naam :-).

Gravin Gwendolyn heeft ons getrakteerd op heerlijke kleine Chinese warme hapjes en de eigenaar van het restaurant vond het zoooo leuk dat wij er waren, dat we door hun getrakteerd werden op schalen met kroepoek, en ja, toen vonden we dat we nog wel een consumptie behoorden te bestellen en werd het nòg uitbundiger…..

Al met al, weer een prachtmiddag, heerlijk heerlijk, met dank aan Gravin Gwendolyn voor de geweldige organisatie. Bij afwezigheid van onze Digifreule Sjoukje heeft Queen de foto's (die binnenkort onderstaand verschijnen) met haar iPhone gemaakt, waardoor de kwaliteit wellicht iets te wensen overlaat....maar ja, RHS ...het is een desorganisatie....(bijna) alles kan ....heerlijk :-)

De Famkes arriveren na enige omzwervingen bij 't museum...en ziedaar een vrolijke binnenkomer........de relaxte gezellige start met koffie en appelgebak...Drachtster Famkes Coos en Sylvia op weg naar de zalen...
...in 1e valse kunst zaal aandachtig luisterend naar Hans......die boeiend verteld over 'De Nachtwacht'........ook kunstige stoelen worden vervalst en dat is te voelen...Hans vertelde maar door...2de zaaltje, 3de zaaltje......
...na alle valse kunst tijd voor moderne glaskunst......Queen Afrodyn als Digifreule bij de prachtige glaskunst...en Margje bewondert al het moois eveneens....Gravin Gwendolyn en Vicequeen Grace in museumwinkel
...de bij uitgang 'wakende klompen' vals of niet? :-)....Marika, Elske en Sanna bij het verlaten van het museumDe vrolijke nazit op het terras van het Chinees restaurant......waarbij ook Antschi en Margje veel gelachen hebben!!

Meer albums