Foto's Bezichtiging Provinciehuis

Vrijdag 5 april 2013

Op de eerste vrijdagmiddag van april zijn we met een tiental Famkes in de trein naar Leeuwarden gereist. We huppelden met elkaar naar het Provinciehuis alwaar onze gids Riny Noordberger ons op stond te wachten. We startten met koffie en thee in de prachtige grote hal en even na tweeën voegden nòg een aantal Famkes, die met de auto reisden, zich bij ons. Na opnieuw een bakkie hebben we ons door Riny laten rondleiden, met als eerste een uitleg over hetgeen in de bijzonder fraaie hal te zien is: Al het meubilair in het Provinciehuis is gemaakt van gerecycled materiaal. Met name de tafels zijn echt prachtig! Boven in de hal hangen 11 schildwachten (11 steden) tegen de muren, die gemaakt zijn van porselein in de Makkumer aardewerkfabriek. Ieder beeld bestaat uit 38 delen, aaneen gebonden met leren riempjes. Deze beelden zijn door Koningin Beatrix onthuld ter opening van het Provinciehuis.Verder heeft Riny ons uitleg gegeven over de architectuur en inrichting van de verschillende eenheden van het Provinciehuis, zowel het oude als nieuwe gedeelte, hebben we een kijkje genomen in het super moderne personeelsrestaurant (waarbij zelfs het afrekenen geheel geautomatiseerd is) in de vergaderzalen van de Provinciale Staten, Gedeputeerde Staten en een steelse blik geworpen op de werkeenheden.

Na het bezoek aan het Provinciehuis hebben de Famkes heerlijk in het zonnetje op een terras aan de Nieuwstad met elkaar een glaasje gedronken en nadien nog bij een paar winkeltjes naar binnen gegaan en over de sluitende markt gehuppeld. Het was weer een heerlijke ontspannende en fijne informatieve middag.

Met de trein gekomen Famkes poseren voor het Provinciehuis...hier samen met onze gids Rinie Noordberger....... vervolgens in de prachtige hal aan de koffie.....Wil, Ingrid, Anitha en Tineke W relaxen ook nog even lekker
Boven de rood gehoede hoofden de prachtige schildwachtenNa Provinciehuis op een heerlijk terras aan de Nieuwstad.......vervolgens shoppen en verlekkerd kijken naar nootjes..........en uiteraard dol op wijn, als we Geesje Gerry en Tineke zien

Meer albums