Foto's Fluisterboot Giethoorn

Vrijdag 11 september 2015

Zeven Famkes, te weten Geesje B, Vicequeen Alexia, Freule van’t Woud Marja, Famke Janke, Freule Anitha, Vicequeen Grace of Red Hats Lady of Glencoe en Queen Afrodyn hebben op vrijdag 11 september genoten van een dagje Giethoorn. 

We zijn vanaf de carpoolplaats bij de McDonald’s in Heerenveen achter elkaar aan naar Giethoorn gereden met als chauffeurs Geesje en Vicequeen Alexia. Alexia heeft op de heenweg braaf achter Geesje aangereden, maar op de terugweg haar eigen route gekozen teneinde te voorkomen, dat ook zij opnieuw over een verboden fietspad zou moeten rijden :-).

Aangekomen in Giethoorn stond Gerrit van Molgroenewegen ons al op te wachten en konden we zo tjoptjop in de boot stappen. Gerrit legde ons de vaarroute uit èn wees erop dat als de boot langzaam zou gaan varen we de schroef moesten checken, omdat er dan wellicht rotzooi in verstrikt was geraakt....Heel snel werd al duidelijk dat Famke Janke en Freule van ’t Woud Marja de stuurvrouwen zouden zijn, en dat hebben ze geweldig gedaan!

Na de afvaart rond half elf zijn we gestart met de meegebrachte koffie, koek en chocolade wat er allemaal heerlijk in ging. Het bootje ging echter heel langzaam, maar ach, dat kwam wellicht door het aantal Famkes en wat maakte het uit, het was immers prachtig weer. Op een gegeven moment was het een drukte van belang en een gekwetter tussen de Famkes of we wel de goede route aan het nemen waren, maar zo snel als die discussie op gang kwam, zo snel was ie ook weer geluwd. We keken ons ondertussen de ogen uit en genoten volop van de schitterende natuur, het heerlijke zonnetje, de mooie gesprekken, de vermeende krokodillen en alle belangstelling vanuit andere boten. Het maakt geen verschil of wij als redhatters op de wal aan het rondhuppelen zijn of in een bootje zitten, we worden ongelooflijk vaak op de foto gezet.... zoooo leuk. Eén passant heeft zelfs de moeite genomen ons de door hem gemaakte foto te mailen. Na ruim een uur begon het ons echter toch wel steeds meer op te vallen dat echt alle andere bootjes ons voorbij voeren en wij zelf amper vooruit kwamen. Dus hupsakee Janke dook met haar hoofd over het achterplecht en jawel hoor, toen haar rode hoedenhoofdje weer rechtop stond, gingen we opeens een heeeeeeel stuk sneller.....oftewel: bij de start hadden we allemaal al rotzooi in de schroef....... wel mooi meegnomen, want daardoor hebben we nòg langer van onze tocht kunnen genieten :-).

Nadat Janke en Marja even na één uur de boot afmeerden zijn we op basis van een tip van Vicequeen Grace of Redh Hats, Lady of Glencoe, naar restaurant ’t Achterhuus gegaan, waar de neef van Jonnie Boer de scepter zwaait. Een echte aanrader.

Het was heeeerlijk vertoeven op het fraaie terras, waar we zo mogelijk nòg vaker gekiekt werden door passanten. De bediening heel professioneel en het eten voortreffelijk. Geesje heeft ons getrakteerd op een heerlijk glaasje ter ere van haar verjaardag en dat viel er ook lekker in.
Afsluitend voor iedereen een lekker kopje koffie/thee, waarna we rond half vier vrolijk, voldaan en geheel relaxt weer naar de parkeerplaats wandelden.

Bij de afvaart zijn we gekiekt door eigenaar Gerrit.......stuurvrouwen Marja en Janke overleggen enthousiast...Pittige wind: Vicequeen Lady Grace grijpt hoed net op tijd......de drie Q's: Afrodyn, Lady Grace en Alexia...
...de Bovenwijde...zoooo wijds...zoooo rustgevend......en tevens een stralende zon en uiteraard dito humeur......echt intens genieten......en ook wat gekkigheid: hier Alexia met Afrodyn's hoed...
...de foto gemaakt door de vriendelijke passant.......en wat zien we daar in een smal slootje? een krokodil??...we gaan zo langzaam, dat Vicequeen Grace meepeddelt......en toch vaart nog steeds iedereen ons voorbij....
...dus Janke helemaal op de kop en vindt troep in schroef.......en zo varen we ineens heel snel en vrolijk weer terug......en vleien we ons op terras bij 't Achterhuus voor lunch......en jarige Geesje ons tot slot van deze topdag trakteert!!

Meer albums