Foto's Rondleiding Thialf

Donderdag 8 maart 2018

Na veel correspondentie hebben we een afspraak voor de rondleiding in Thialf.
We, 16 famkes, werden door een zeer enthousiaste “runleader” Kees v.d. Laan ontvangen.
Eerst mochten we nog een kopje koffie nuttigen, waarna we bijna 2 uren door Kees naar bijzondere plekken van het mooiste ijsstadion van de wereld werden geleid.
Op het middenveld, de koningskamer, de tribune, de kelder.
Ondergronds is een techniek, waar wij als rode hoedjes gelukkig geen opstel over hoeven te schrijven. Water wordt uit de grond gehaald, gekookt, gekoeld en aangepast aan de wensen van de banen. Er ligt dus ander ijs op het shorttrack gedeelte dan op de langebaan. En dat bijna allemaal uit de koker van de Lemster ijsmeester Beert Boomsma.
Helaas was deze in Amsterdam, om de coolste baan van de wereld gereed te maken voor de wereldkampioenschappen all round.
We hebben hem wel op een grote poster mogen bewonderen en menig rood hoedje fantaseerde erop los, wat een mooie man.
Naast de ijsbaan bezochten we nog een training van de ijshockey, daar wist onze queen een mooie ijshockeyer over te halen om met ons op de  foto te gaan.
Saillant is  het detail dat de schaatsers mochten meedenken over het ontwerp, op verzoek van Ireen Wüst is er zelfs een toilet dicht bij de ijsbaan geplaatst, waar wij natuurlijk ook gebruik van hebben gemaakt.

Na de rondleiding stond de wijn en heerlijke hapjes reeds klaar. Voldoende om bij vertrek nog wat te schenken aan de schaatsers die net van de baan kwamen.

Famke Janke

De Famkes gekiekt door Kees bij onze helden Sven en IreenAllemaal toppers, zowel met als zonder hoed.....De Famkes in het hart van h�t Schaatshart van Nederland!Organisatrice Janke met bevlogen gids Kees van der Laan
Kees heeft twee uren lang onze hele positieve aandacht...we genoten volop met en van Kees, Thialf en elkaarVrolijke Marja, Freule van 't Woud Minke Baukje Baronesse fan it Weldam bij de baanrecords
Coos en Sylvia met 'onze' ijshockeyer Lars den EdelLady van Werfstein en Vrouwe Jantien poseerden ook graagen Janke en Minke lieten zich ook graag kieken met LarsIn de kelder waar de waterinstallaties / 'ijs-makerij' zit
Kees weet veel  technische details, o.a. 120 km leidingenRiante ruimtes voor de pers, zowel binnen als op tribunesIn de Koninklijke comfortabele lounge.... met heel toepasselijk: oranje tafeltjes
Adeline, Famke Janke en Coos op de Koninklijke tribune...geweldig overzicht in het schaatsmekka van NederlandDe Baronesse fan it Weldam bij de Wall of FameFamkes moe maar zeer voldaan bij de knusse lekkere nazit!

Meer albums