Foto's Traditonele bridgedrive in Joure

Vrijdag 25 maart 2022

Onze traditionele bridgedrive op 25 maart j.l. onder leiding van onze welbekende bridge juf Susanne ging gelukkig weer van start. Deze keer in de residentie van Lonny en haar wederhelft.
De laatste bridge was 7 maart 2019 bij gravin Gerdien in Heerenveen die ons ontvallen is en waarvoor wij een stil moment hielden.
Een zonovergoten middag en met de uitbundige 12 bridge-Famkes ging men bij de inloop van 13 uur aan de koffie/thee en zelfgebakken appeltaart.
Het kostte Susanne enige moeite om de aandacht van de Famkes te trekken, want om half twee moest er toch echt worden gebridged.
De trekking was voor ons uniek, want met welke partner zouden wij spelen. We trokken kaarten, wie dezelfde kaart trok werd je partner. 2 A's, 2 de H, 2 de V, 2 de B, 2x de 10 en 2x de 9.
Wij speelden aan drie tafels, prachtig geborduurde tafelkleden en de verleiding was groot, op iedere tafel een kommetje paaseitjes.
Susanne hield alles goed in de gaten. Er werd op tijd gewisseld, rond half vijf haalde Susanne de kaartjes op en was snel de uitslag bekend.
Natuurlijk zaten wij in spanning wie er in de prijzen vielen.
Prijzen waren er voor de poedel en eerste winnaars.
Uitslag 6e plaats, Paulien/Rianne 32 p. 5e plaats, Marika/Marja 33 p. 4e plaats, Sjoukje/Marijke 35 p. 3e plaats, Tineke/Lonny 38 p. 2e plaats, Froukje/Janny 52 p. 1e plaats, Janke/Anitha 55 p.
En wat zegt Froukje, de winnaars moeten het verslag schrijven. Dus Janke en Anitha moesten het maar uitvechten wie....
Inmiddels werden er heerlijke wijnen en drankjes geschonken en zalige hapjes stonden al klaar, welke gretig aftrek vonden, want na het "zware" werk kreeg men wel trek.
Het werd een gezellig latertje, bedankt Lonny voor de gastvrijheid.
Hopelijk tot volgend jaar! Gravin Catharina heeft reeds aangegeven haar residentie graag beschikbaar te stellen voor de eerstvolgende bridgedrive en daarbij als gastvrouw te fungeren! Helemaal TOP.

Freule Anitha

Famke Janke, die met gastvrouw Lonny de organisatie hadBinnenkomst Marijke Meu+Antamea: zit m'n fascinator goed?Dolle pret bij Freule van 't Woud, Marijke Meu en AntameaMarika en gastspeelster Rianne hebben het ook naar de zin!
Catharina,Sjoukje,Jannie,Janke,Susanne,Anitha zijn ook blij!En dan is 't tijd voor het serieuze onderdeel van de middag....Hier Lonny, Gravin Catharina en Marijke Meu in actie....Zo ook Rianne,Marja,Antamea,Marika. Janke en Anitha klaar.
Susanne en Famke Janke halen de prijzen uit de tasFamke Janke en Freule Anitha zijn de winnaars!De nazit als vanouds ook weer super gezellig!!Klein deel van schitterende tuin van Lonny. Het was super!!!

Meer albums