Foto's Traditionele eindejaarsbijeenkomst

Donderdag 29 december 2022

Op donderdagavond 29 december huppelden Droomprinses Antamea, Geraldine Duchess of Roos Garden, Adeline, Monique, Minke E, Boukje, Sanna, Marja de Freule van ’t Woud, Fotofreule Sjoukje, Vicequeen Grace of Red Hats, Lady of Glencoe, Jonkfrou Paulina Albertina en Queen Afrodyn ons clubhuis Hof van de Koning binnen.We hebben heerlijk knus met elkaar in de Hofkamer gezeten en het gekwetter was niet van de lucht, heeeerlijk. Wat een gezelligheid. En na de koffie/thee werden we door de jarigen van de maand Monique en Jonkfrou Paulina Albertina op een heerlijk glas wijn (of desgewenst fris uiteraard) getrakteerd en hebben we de jarige Famkes uitbundig toegezongen. Centraal zijn een aantal wetenswaardigheden gedeeld door Queen Afrodyn, onder meer hoe fijn het is om met elkaar niet alleen de vreugde te delen, maar ook als er ziekte is, we dan gezamenlijk steun uitbrengen en zijn een aantal zieken benoemd. Vervolgens onze mooie nieuwe leden geduid en hoe blij we met deze Famkes zijn, te weten: Lady Astoria Louise de Albion, Donna Marlena del Sol, Rikkie en Hannie! Tevens benadrukt dat wij als chapter Het Friesche Haagje niemand uitsluiten, geen balletage hebben! Verder ook de Famkes genoemd die zich hebben afgemeld, met mooie wensen voor de aanwezige Famkes!
Nadat ook de bitterballen geserveerd werden zijn we een rondje ‘meest memorabele moment van afgelopen jaar’ gaan doen. En wauw daar zijn geweldige mooie ontroerende verhalen uitgekomen, waaronder:
Het romantische en ontroerende verhaal over hoe een zoon tijdens een aangekondigde verjaardagspartij, als surprise ging trouwen! En hoe intens en hoe lang daarvan is nagenoten!
Het fijne verhaal over een, al jarenlang gewenste, verhuizing volgend jaar naar een prachtig groot appartement bij het NS station.
Het krijgen van de status van Hofleverancier van een familie bedrijf.
Achtergronden zijn verteld over het bijzondere en succesvolle bedrijf van een dochter en hoezeer zij daarmee arme mensen in Nepal helpt aan een menswaardig bestaan. Aanleiding daartoe was een mooi interview wat in de Linda heeft gestaan.
Verhaal over een 15-jarige kleinzoon die tijdens de Corona periode zich vol overgave op het pianospelen heeft toegelegd en zonder toonladders te hebben geleerd, gewoon uit het hart de meest ingewikkelde composities speelt. Trotse Oma heeft ons een video getoond waarop haar kleinzoon virtuoos Chopin ten gehore bracht!
Uiteraard is ook de conventie aangehaald…..en hoezeer het comité en ook andere Famkes daar enthousiast mee aan de slag zijn.
Er zijn nog veel meer dingen besproken, zoals hoe allemachtig prachtig onze Lady Astoria op Facebook en op haar website kan vertellen over haar avonturen op haar geliefde zeilboot Zwerver samen met haar Kapitein. En hoe onbeschrijfelijk veel respect we voor Astoria hebben hoe zij dit doorstaat.
Al met al was het weer een ouderwetse oergezellige eindejaarsbijeenkomst, knus en uiterst informatief!

Een overzicht van de gezellige roodpaarse tafel in de HofzaalVicequeen Lady Grace vertelt beeldend een verhaal Geraldine Duchess of Roos G. en Adeline zijn ook van de partij....zo ook Minke en Fotofreule Sjoukje
....en Monique en Jonkfrou Paulina Albertina...en Sanna en Boukje.......tevens de Freule van 't Woud Marja met Queen AfrodynDroomprinses Antamea stralend als altijd en zo was de sfeer ook!

Meer albums