Foto's Workshop bloemvilten in ons clubhuis

Dinsdag 15 november 2022

Op het allerlaatste moment (ik had twee deuren van mijn auto in de vernieling gereden, dus moest er even wat geregeld worden) me tòch nog opgegeven voor de middag 'Bloem vilten' gegeven door één van onze Famkes, te weten Agnes, in de gezellige Hofkamer…En ja, natuurlijk van alles niks meegenomen, te weten: een badhanddoek, een gewone handdoek én een stuk plastic of plastic vuilniszak. Maar gelukkig had ‘juf’, Agnes, extra spullen mee in haar hobby-bag voor zulke ‘reddeloze’ gevallen als ik.Er waren 13 lady’s aanwezig en na enige uitleg en uitdelen van prachtige strengen zachte wol in paars en rood, waar hele dunne pluizen van getrokken moest worden om een goed effect te krijgen, gingen we aan de slag. ‘Bobbeltjes’ plastic (verpakkingsmateriaal) lag onder het te vormen model. (veelal rond omdat dan gemakkelijk een bloem gevormd kan worden…) Laagje voor laagje: verticaal en horizontaal… 4 of 5 lagen in totaal ( al of niet gegarneerd met pluizen van een zijden streng! ( heel mooi effect trouwens). Dan besprenkelen met warm water met groene zeep (lekker nat dus).  Opnieuw plastic bobbeltjes plastic erop leggen en … maar wrijven, wrijven, wrijven …En dan stijf oprollen, de handdoek er nog stevig om heen en maar… rollen, rollen, rollen… (Dit nog een keer herhalen, maar dan in andere richting)
Dan denk je dat het klaar is in de ‘kleuterklas’, maar nee hoor! Van de juf moesten we het resultaat in elkaar frommelen en er flink mee gooien!!Nou eerst voorzichtig, maar later vloog het product van onze Queen bijna in de theeglazen, die nog op tafel stonden!
Thuis kon je dan die ‘natte prop’ een beetje in model drukken en laten drogen in een borrelglaasje. Onderstaand het resultaat!Het was een gezellige ‘dolle’ middag: heerlijk om zo ‘bezig’ te zijn, en met een warm bedankje van onze Queen met een Fries gedichten bundel voor Agnes, gemaakt door de Queen van Franeker, gingen we allemaal met een natte bloem voldaan naar huis.Tevens hebben we de gelegenheid te baat genomen ons nieuwste lid Rikkie officieel welkom te heten en haar met de bijbehorende specifieke redhat accessoires blij gemaakt.
Met heel veel speciale dank aan Agnes kunnen we stellen dat we weer een TOP middag hadden.
Donna Marlena del Sol

'Juf' Agnes legt zooo boeiend uit, dat wij als Famkes stil zijn....waarna de Famkes druk aan de slag gaan.......en uiterst geconcentreerd bezig zijn.......zo ook Alexia...
...en Marijke Meu en Lonny ..... Donna en de Gravin op hun iPhone? Coos aan het werk.......ons nieuwste lid Rikkie...die het net als andere Famkes, te warm kreeg met hoed...
...en van onze Queen haar Friese sjerp ontvangtonze Queen houdt hoed op, trekt bij warmte liever jasje uit ;-)We hebben allemaal genoten van het creatieve samenzijn!Donna Marlena haar prachtige eindresultaat van TOP middag!

Meer albums