Foto's Alternatieve Bridge drive

Vrijdag 14 april 2023

De prachtige blauwe lucht en stralende zon bleken de voorbode van een geweldig uitstapje. Op de parkeerplaats van de Mc Donalds werden er 2 teams geformeerd voor de tocht:Team 1: Geesje (gravin Gwendolyn),  Anitha (freule) en Coos. Team 2: Sanna en Sylvia. Bezemwagen: Minke (baronesse fan it Weldam)en Nynke (jonkfrou fan it Heech Hiem), De organisatoren van het spel.  Elk team kreeg een enveloppe uitgereikt met daarin 4 sets van 2 kaarten, een bridge- en een drive-kaart. De drive-kaart gaf aanwijzingen voor de route die gevolgd moest worden. De bridge-kaart gaf aanwijzingen voor de plek waar de teams plus de organiserende dames elkaar weer ontmoetten. Verder bevatte de enveloppe blaadjes met rebussen, foto’s , een wegenkaartje en een envelopje met losse lettertjes. Prachtig detail: alle eindlocaties bleken uiteindelijk bij een brug (bridge) te liggen!Na enig gepuzzel op de parkeerplaats (en een ietsepietsie hulp van de organisatie) gingen de teams met een kwartiertje tijdsverschil van start. We puzzelden onze route uit naar Delfstrahuizen, waar we achteroverleunend in heerlijke kussens bij eetcafé Dikke Tût van koffie met heerlijk appelgebak hebben genoten. De volgende kaarten brachten ons naar de kleinste stad in Friesland, oftewel Sloten. Daar moesten we wandelend door Sloten een aantal bezienswaardigheden (waaronder veel ‘bridges’’) opzoeken en op foto vastleggen – vanzelfsprekend met één van ons erbij, als bewijsvoering en ter vermaak. Nadat we aan het eind van deze opdracht Minke en Nynke weer ‘gevonden’ hadden , hadden we dus de opdrachten van drie van de vier sets kaarten uitgevoerd. Inmiddels was het tijd voor een heerlijke en vooral heel gezellige lunch in restaurant De Zeven Wouden. Voor de laatste opdracht moesten we het routekaartje gebruiken en alle lettertjes uit het kleine envelopje op goede volgorde leggen om de definitieve eindbestemming te ontdekken. Gelukkig waren beide teams hier heel bedreven in en zoefden we razendsnel naar ’t Schippershuis in Terherne. Zo snel dat we even moesten wachten tot Minke en Nynke zich weer bij ons voegden, aangezien zij de tijd hadden genomen om een tweetal winkeltjes in Sloten leeg te plunderen. Hoewel het weer daar geen aanleiding toe gaf, de lucht was nog steeds blauw en de zon scheen, hebben wij ons bij de open haard in het Schippershuis met z’n zevenen kostelijk vermaakt onder het genot van eerst thee en vervolgens wijn met een klein hapje. Hierbij kwamen wij met z’n allen tot de conclusie dat de alternatieve bridgedrive zeer geslaagd was en zeker voor herhaling vatbaar!
Met dank aan de organiserende dames maar zeker ook de deelnemers van beide teams kijk ik terug op een fantastische dag!
Sylvia

Druk overleg bij de startDe startkaart van Sanna en SylviaGenieten in het zonnetje van koffie met gebakCoos, Freule Anitha en Vicequeen Gwendolyn vormen een team
Het andere team wordt gevormd door Sanna en SylviaOrganisatrice de Baronesse fan it Weldam ook in prachtige posezo ook mede-organisatrice Nynke de Jonkfrou fan it Heech HiemDe bruggen staan centraal deze dag
waar bruggen zijn is ook water uiteraard ;-)Vicequeen Gravin Gwendolyn en CoosHalverwege is het tijd voor een heerlijke knusse lunchSanna heeft het duidelijk reuze naar de zin
Jonkfrou Nynke, Baronesse fan it Weldam Minke Baukje en SylviaFreule Anitha poseert heel grappig aan het schavotzo ook Sanna...Coos, Vicequeen Gravin Gwendolyn en Freule Anitha dikke pret!

Meer albums