Foto's Landelijke Conventie Vrijheid Blijkheid in Apeldoorn

Donderdag 21 april 2022

Om de jaarlijkse Landelijke Conventie van de RHS in Apeldoorn te bezoeken huppelden 21 Famkes, samen met 12 rood gehoede en paars geklede dames van chapters uit Grou, Franeker en De Wilp op 21 april vrolijk de bus van Coulant Touring uit Oldeberkoop in.
Is er vorige jaren gebruik gemaakt van de spelersbus van de voetbalmannen, deze keer is gekozen voor de vrouwenbus. Met deze keuze willen de Famkes van Het Friesche Haagje graag hun voetbalvrouwen promoten.
Overeenkomst tussen de Heerenveense Famkes en de Heerenveense voetbalvrouwen zijn de pompeblêden. De sportieve meisjes dragen deze op hun shirt en de redhatfamkes op hun sjerp!
Net als andere jaren is de busreis al een feest op zich. Vanaf het vertrek vanaf de carpoolplaats bij de McDonald’s in Heerenveen tot de eindbestemming in Apeldoorn, is de touringcar gevuld geweest met een enorm gekwetter en gelach. In Apeldoorn is samen met ruim tweehonderd andere redhatladies genoten van een dag vol met muziek, heerlijke catering en presentatie door een medewerker van Kunst en Kitsch.
En de terugweg? Opnieuw een feestje, want van de kleurrijke vrolijke verkleedpartij en de uitgelaten stemming, waarin de activiteiten van de Red Hat Society plaatsvinden, krijgen de dames altijd een boost van energie! Dus niks moe, maar wel heel voldaan keerden alle dames weer huiswaarts.
En de vrouwenspelersbus? Die is alweer geboekt voor een volgend uitje!

NB: Op de vraag van Queen Elisabeta van Apeldoorn wie de conventie volgend jaar wil organiseren, hebben de Famkes na enig overleg besloten daar, net als tien jaar geleden, graag hun energie in te steken, aangezien de organisatie van een dergelijke happening al een feest op zich is. En in 2023 des te meer, aangezien de Red Hat Society dan een mijlpaal heeft te vieren. Volgend jaar bestaat dit allemachtige mooie fenomeen exact 25 jaar! Dus save the date 25 april 2023!

Start van de dag bij Vicequeen Lady Grace haar residentieInstappen op de carpoolplaats bij McDonald's HeerenveenQueen Paradise d'r echtgenoot schiet plaatje, rechts Afrodyn Alexia stapt ook in.....
Freule Anitha worstelt voor het instappen met haar sjerpKoning Vincent spreekt ons voor vertrek enthousiast toeOnze mascotte Hatty, Countess of Frisia, is ook van de partijGravin Catharina en Geraldine de Duchess of Roos Garden
...en Queen Afrodyn is er uiteraard bij...De sjerp is gelukt dus ook tijd voor koffie voor Freule Anitha Famke Janke en Droomprinses Antamea genieten zichtbaarFreule van 't Woud Marja en Alexia hebben ook volop plezier
Bij aankomst in Apeldoorn eerst even een pose voor de bus...de aankomst bij de feestlocatie het Van der Valk hotelMarga, Antamea en Agnes bij binnenkomst aan koffieNa koffie naar auditorium: Alexia, Catharina en Famke Janke
Lady Astoria en Vicequeen Lady Grace zijn ook helemaal blijBoukje en Lady van Werfstein in afwachting van programmaMarja de Freule van 't Woud heeft slim een plekje vooraanQueen Afrodyn met Marga, de Gravin van De Deelen
Na de lunch Lady van Werfstein, Agnes en Sanna bij kramenTweede van rechts Vicequeen Gravin GwendolynEen  prachtige lange rij hele blije Famkes Allemaal Famkes, met rechts Digifreule Sjoukje en Sanna
Overzicht van het auditorium met gastvrouw Queen ElisabetaOnze Pinkhatter Sanna stapt na afloop vrolijk het toneel opDe Lady of the Caribbean en Marja de Freule van 't Woud't Zeer geslaagde programma. In 2023 is het aan ons, joepie!!

Meer albums