Foto's Schermclinic

Woensdag 4 september 2013

Op woensdagmiddag 4 september hebben de Famkes Sanna, Marika, Monique, Coos, Janke, Tineke G en Queen Afrodyn van een zeer bijzondere activiteit mogen genieten. Onder leiding van Tineke haar dochter Pernette Osinga, voormalig schermkampioene, zijn ons de grondbeginselen van het schermen bijgebracht. Dit alles onder toeziend oog van Sylvia, die niet zeker wist of haar nieuwe heup dergelijke capriolen wel aan zou kunnen. En alles heeft twee kanten, want zo kon Sylvia heel fijn de rol van onze digifreule over nemen.

We zijn begonnen met diverse ontspannings-, rek- en strekoefeningen. Heeeerlijk was dat……

Vervolgens trokken we de beschermende kleding aan en gingen we het voetenwerk oefenen, hetgeen het meest belangrijke is bij het schermen. In de Aziatische landen nemen ze dat belang zeer serieus en worden schermers het eerste jaar alleen geoefend in de beentjes.

Nadat we een beetje door kregen hoe we afwisselend langzaam en rapido naar voren en achteren moesten schuifelen kwam het echte werk en werden de degens gepakt. Pernette was zeer tevreden over de resultaten van alle schermende Famkes. De één was nog fanatieker dan de andere….. helemaal toppie.

Na een twee uurtjes intensief met elkaar bezig te zijn geweest sloot Pernette af met een heuse prijsuitreiking, waarbij ze ook Sylvia bij het jureerwerk heeft betrokken. Uitslag was als volgt: Prijs voor de meest elegante schermster ging naar Sanna, en voor de meest faire schermster ging naar Coos, maar dat was nog niet alles, want ook de andere Famkes kregen een medaille uitgereikt.

Het was al met al een hele bijzondere en bovenal gezellige clinic.

Na de clinic zijn we naar Tineke haar huis gereden, alwaar ze ons in haar kleurrijke sfeervolle tuin heeft getrakteerd op koffie en overheerlijke appelgebak

De Famkes wachten positief gespannen af wat komen gaat..... de start met de ontspanningsoefeningen........zoooo heerlijk om alles los te laten en te relaxen....... Sanna en Queen Afrodyn enthousiast aan het strekken...
....'schermjuf' Pernette links doet het voetenwerk voor.......Marika staat klaar voor de aanval.......de beweging van het steken wordt geoefend........en dan is het tijd om het materiaal op te pakken.....
...Sanna en Coos doen de bescherming om ....iedereen aangekleed, ook Pernette heeft borstbescherming...gelegenheidsdigifreule Sylvia houdt het bij eigen outfit.......het echte werk kan beginnen, de degens liggen klaar....
...de Famkes vallen aan en trekken terug, net echt :-) ........een 'onderons-moeder-dochter-gevecht'......na de clinic heerlijk uitrusten in de fraaie tuin van Tineke...en hebben we gezellig nagepraat en buikjes lekker gevuld!

Meer albums