Foto's Nightwalk 2 The Koemarkt

Vrijdag 8 september 2017

Op vrijdagavond 8 september hebben Vicequeen Alexia, Adeline, Freule van Werfstein, Digifreule Sjoukje, Agnes, Gravin Gwendolyn, Marja Freule van ’t Woud, Sanna, Marga Gravin van De Deelen en Queen Afrodyn mee gedaan met de Nightwalk 2 The Koemarkt. Een wandelroute van 12 km langs en door allerlei bezienswaardigheden van Heerenveen.
Geheel tegen de slechte weersverwachtingen in, is op een klein beetje regen in het begin na, het de hele wandeling droog gebleven en wauw Heerenveen leek wel het Madurodam van de Elfstedentocht……wàt een prachtige sfeer en wat heeft de organisatie het goed gedaan en wat hebben de bewoners langs de route hun best gedaan met versieringen en scheppen van feestelijke sferen….

De Famkes zijn gestart bij De Lachende Koe met een gezellig kopje koffie/thee. De opening door burgemeester Tjeerd van der Zwan op het Gemeenteplein was goed te verstaan. Heel vlot daarna ging het prachtige wandel avontuur los. De route werd geregeld onderbroken door een bezienswaardigheid: dwars door het Nordwin College, via Skoaterwâld en Oranjewoud kwam iedereen terecht bij De Koningshof….dat werd aangemerkt als halverwege…..waar het éénrichtingsverkeer dwars door het etablissement was en ja, daar bleek het one big party, want wie zaten daar te spelen? Yes De Glasblazers! De Famkes gingen daar pontificaal naast zitten en deinden enthousiast met een biertje of ander glaasje met de muziek mee, het was echt dikke pret, puur genieten, maar na een half uurtje zijn de Famkes huplakee weer in de benen gegaan voor het tweede deel van de tocht. Tsja en dat deel was nog veeel levendiger en verrassender en meer verwenachtig dan het eerste gedeelte. Van balletdanseressen, tot spoken, van single zangers tot bandjes, van thuiszorg tot ‘De Dood’, van turners tot waterpolo-wedstrijd, van een verbouw van vijf jaar gesloten kerk…tot een restaurant. ….. etc. etc. te veel om op te noemen….in één woord: FANTASTISCH!

De tien Famkes hebben bijna allemaal de hele route volbracht, de laatste drie kilometers vielen er een aantal keren een paar Famkes af, maar toen was het ook al lang na middernacht.
Uiteindelijk hebben drie (bijna vier) Famkes de officiële eindstreep gehaald (tegen één uur) en hebben deze met nòg drie bij De Lachende Koe zittende Famkes gezellig na gekletst en zelfs tot de allerlaatste tonen van de muziek om 01.30 uur lopen swingen op de Oude Koemarkt……

RED HAT SOCIETY.... Famkes voelen zich daardoor weer jonge famkes!

De start van de sportieve tien Famkes bij de Lachende Koe!Nog even volhouden...de afterparty om 01.00 uur op De Oude Koemarkt...We gaan nog niet naar huis

Meer albums