Foto's Spelletjesavond

Donderdag 16 november 2017

Donderdag 16 november hebben 16 Famkes meegedaan aan een ouderwetse spelletjesavond in de Prinsenkamer van De Koningshof, aan de Prinsenweg in ons Friese Haagje.

We hadden stapels spellen meegenomen, maar we kwamen daar amper aan toe, want ja, bij binnenkomst hebben we eerst uitgebreid met elkaar knus in een kring zitten koffie-/theedrinken en heerlijk gebabbeld.
Na de koffie werden de, reeds door een medewerker klaar gezette, twee sjoelbakken als eersten vliegensvlug bevrouwd……hm geen correct Nederlands …moeten we bemand zeggen….stom stom dat we daar geen vrouwelijk woord voor hebben…oeps dat is zeuren en dat mag niet bij de RHS en daartoe hadden we een spaarvarken meegenomen om ons er allemaal aan te herinneren dat we niet mogen zeuren en als we dat wel doen we er een half eurootje in kunnen laten vallen, maar dat we dat niet verplicht stellen uiteraard, want regels zijn bij de RHS gelukkig ook uit den bozen…
Naast het sjoelen hebben we ondermeer de volgende spellen gespeeld: scrabble, schaak, mens-erger-je-niet en Skip-bo. Het gezelschapsspel ‘Vertel es’ is eveneens onaangeroerd gebleven. Wellicht dat we dat met z'n allen tijdens de Eindejaarsbijeenkomst op donderdag 28 december gezellig gaan spelen.
Bij het spelen van spellen komen er ook altijd winnaars uit de bus en bij winnaars horen prijzen en tjoptjoptjop die hadden we ook en wel zeer bijzondere, want aangezien de pot prachtig door Freule Anitha gedecoreerd porselein omvat….hebben we daarvan vier hele fraaie exemplaren aan de vier winnaars kunnen overhandigen!

De eindtijd van stoppen om 22.00 uur werd ruim overschreden, dus we mogen weer spreken van een ouderwets gezellig avondje!

Vrouwe Jantien en Famke Janke in serieus overleg.......Sanna, Afrodyn en Antamea starten eveneens ernstig......maar al snel neemt de vrolijkheid de overhand......Sylvia, Hertogin Johanna en Coos sjoelen direct vreugdevol
...de punten worden serieus geteld.......Gwendolyn, Alexia, Janke en Jannie kijken plechtig.... Lady Grace, Tineke en Geraldine zijn aan het sjoelen....Na het sjoelen gaan Lady Grace en Geraldine potje dammen
...en Coos, Baronesse, Sylvia en Hertogin mensergerjenietenDe kaarters spelen de hele avond met plezier door.....Zo ook de scrabbelaars, waarbij de Baronesse komt buurtenDe Famkes hebben volop van ouderwetse spelavond genoten!

Meer albums