Foto's Posthuis Theater: 'Wat mijn man niet weet'

Vrijdag 26 januari 2024

Nou, dat was me het avondje wel op vrijdag 26 januari in het Posthuis Theater……De toneelvoorstelling 'Wat mijn man niet weet', gespeeld door Victoria Koblenko, Birgit Schuurman en Puck Pomelien Busser, heeft een verscheidenheid aan emoties opgeroepen, maar het allermooiste was de uitgelaten vrolijkheid van de zes Famkes tijdens de afterparty in de lounge, te weten: Marianne Gravin van Wassenaer, Edou, Franktina Afina, Sanna, Vicequeen Grace of Red Hats Lady of Glencoe en Queen Afrodyn. We zijn super gezellig aan de stamtafel in de lounge de avond gestart. Ons vrij nieuwe lid Edou was er ook en helemaal keurig in vol ornaat met prachtige roze hoed! We hebben Edou nogmaals van harte welkom geheten in ons midden. Immers, tijdens Edou haar eerste kennismaking met ons bij de activiteit ‘Tussen de Schuifdeuren’ in november is het welkom heten er bij gebleven, want Queenie zat niet zoveel ‘Tussen de Schuifdeuren’ maar hing nogal lang met haar auto boven een sloot 😊. Dus is in de lounge van het theater Edou voorzien van onze ledenpin, onze prachtige Friese sjerp, 25 years of RHS button, alsmede de Famkes-sleutelhanger.
Na de koffie huppelden we gezellig de volle theaterzaal binnen. Het toneelspel van de drie actrices was super goed: de ene keer speelden ze dat ze pubers waren, dan weer rond de veertig jaar, en tjoptjop ineens liepen ze alle drie als, niet van echt te onderscheiden, oude vrouwtjes op het podium rond. Super knap. Ook het enige (heel grote) decorstuk was heel bijzonder, want er kwam van alles en nog wat uit…..en dat brengt me op de mondjes van de drie vrouwen op het toneel, want o.m.g. daar kwam ook letterlijk van alles en nog wat uit. Wat ook heel sterk van de actrices was, dat was hun non-verbale communicatie. Op een gegeven moment vertelden ze dat ze het non-verbale extra fors neerzetten, speciaal voor de laatste rij op het balkon (waar wij dus zaten), om ervoor te zorgen dat de balkongasten het ook allemaal konden begrijpen....nou en dat hebben we! Niet te missen!
Voor wat betreft de inhoud van het toneelspel werd aan het begin van de voorstelling uitgelegd dat het uiteindelijk zou draaien om een moord. In het tweede deel bleek, dat de man van de enige van de drie vriendinnen die getrouwd was, plotseling was overleden en aan het eind van de voorstelling kwam uit dat alle drie vriendinnen een moordpoging hadden gedaan en dus alle drie van zichzelf dachten dat ze die man hadden vermoord. Een titel 'Wat mijn vriendin niet weet' had dus ook gekund;-)
Al met al weer een super leuk en knus uitje van de Famkes van RHS Het Friesche Haagje.

 

De gezellige start in de loungeDe actrices, scherpe foto's vanaf het balkon was niet mogelijkUit het programma boekjeHet enige veelzijdige decorstuk

Meer albums