Foto's Kaaslust Veenhuizen

Woensdag 18 mei 2016

Ons uitje naar Kaaslust Veenhuizen op woensdagavond 18 mei had een rustige start. Op de carpoolplaats bij de McDonald’s bleken alleen Vicequeen Grace of Red Hats, Lady of Glencoe en Queen Afrodyn met rode hoed rond te huppelen. Samen in de auto werd het al een feestje op zich. Niet alleen veel gekwetter uiteraard, maar ook het feit dat Kaaslust, ondanks de beschikking over een correct adres, niet te vinden leek te zijn. Ze hadden het heen en weer op de Hoofdweg, prachtig.
Achteraf bleek dat alleen Freule van ’t Woud Marja en Elske in één keer correct naar de plaats van bestemming reden. Ook Sylvia en Coos hadden moeite met het spotten van Kaaslust….gelukkig huppelde Queen Afrodyn ineens in hun gezichtsveld, dus dat maakte het voor hun makkelijk.
Helaas had ook Freule Anitha moeite met het vinden van de juiste locatie en Anitha kon ons telefonisch niet te pakken krijgen, maar gelukkig heeft ze zich op een gegeven moment toch bij ons kunnen voegen, waarna we met elkaar een hele bijzondere avond hebben beleefd. In eerste instantie heeft de meesterkaasmaker/eigenaar Jan Craens een uiteenzetting gegeven over de historie van Kaaslust en in het kort iets verteld over wat er zo al aan kazen gemaakt worden.
Al snel bleek dat we zelf soep gingen maken, dus de handen werden uit de paarse mouwtjes gestoken. De werkruimte was overigens behoorljik krap, dus het was achteraf maar goed dat we met slechts zeven Famkes aanwezig waren, want ‘het kaashok’ was vol :-).
Over de smaak van de soep hadden we kunnen twisten, maar dat doen we als redhatladies uiteraard niet. De wijn smaakte overigens verrukkelijk en zo ook de vele kaassoorten die gepresenteerd werden door assistente Monique.
Zoals altijd als we met een klein groepje zijn, hebben we heerlijk met elkaar gekwebbeld over van alles en nog wat. Van vrouwenzaken tot politiek, en van wereldproblematiek tot de verschillende rollen die mannen en vrouwen daarin spelen. 
Al met al weer een heerlijk avondje Fun and Friendship!

Duidelijke bewegwijzering en toch niet kunnen vinden... :-)Meester kaasmaker Jan CraensAssistente Monique legt uit....Sylvia, Elske en Monique
Elske bezig met de voorbereidingen, Coos kijkt toeMarja, Freule van 't Woud zit ook duidelijk te genieten.......en Queen Afrodyn zit relaxt aan haar glaasje te nippen...Sylvia dient de pan met het 'Famkessoepbrouwsel' op ...
Freule Anitha in afwachting van de heerlijke blokjes kaasAfrodyn en Marja zitten stiekem van de kaas te snoepen......en Sylvia zegt CHEERS!Met dank aan de goede organisatie van Coos!!!

Meer albums