Foto's Kerstconcert Grootkoor Friesland o.l.v. onze eigen Etty

Zaterdag 17 december 2022

Famke Maestra Musica Etty heeft in praktisch alle provincies een Grootkoor opgericht en treedt daar als dirigente en zangeres heel veel mee op. Zo heeft het Grootkoor Friesland op zaterdagavond 17 december een Kerstconcert onder haar leiding in De Lawei ten gehore gebracht. Acht Famkes zorgden voor een beetje rood/paars in de zaal. Vier van ons hadden hun mannen meegenomen, heel gezellig. Heel jammer dat één van onze Famkes zich af moest melden wegens een vervelende migraine-aanval. Wel meer dan tweehonderd zangers en zangeressen brachten prachtige Christmas Carols ten gehore. Het was een lust om naar te luisteren! Wij vonden het vooral ook mooi om onze Maestro Etty in actie te zien als dirigente van het koor! Knap hoor, zoveel mensen zo te laten zingen als jij wilt! Grote bewondering! En toen probeerden we onze zangeres Famke Franktina Afina, Tine, te ontdekken tussen alle grijze zingende hoofdjes. Ja, wij zaten op de achterste rijen, dus dan lijkt alles wat kleiner ;), maar zo had niemand last van onze hoeden. Pas in de pauze hoorden we waar Tine stond, maar toch hebben we Tine niet zien zingen, want een andere dame stond steeds voor haar. Natuurlijk heeft Tine uit volle borst meegezongen! Zo veel liedjes, zo lang staan, geweldig Tine! In de pauze hebben Freule van 't Woud Marja en ik ons even begeven naar de keramiekexpositie: de deur stond uitnodigend wagenwijd open. Daarmee hield het uitnodigende karakter meteen op, want het was er steenkoud. Er waren een paar leuke kunstwerkjes die we hebben bewonderd. Onze Queen en haar prinsgemaal Doede zouden arriveren in de pauze en het tweede deel meemaken. Helaas waren ze net te laat en mochten ze niet meer naar binnen!
Ook het tweede deel was erg mooi, maar het allermooiste werd bewaard voor het laatst: het laatste lied, We wish you a Merry Christmas, werd ingezet door de mooiste stem van de avond, en die stem was van onze Etty! Wat prachtig klonk dat! Een bijzonder snelle bloemen-overhandigings-actie voor de dirigenten, de pianist en de solist en een staande ovatie en het was voorbij!
En toen kwam de nazit, met een drankje van Etty, waarvoor onze hartelijke dank! Het was heel gezellig en natuurlijk konden de bitterballen niet ontbreken, daar hebben we lekker van gesmuld, ook de heren in ons kleine gezelschap! Onze Droomprinses Antamea, Paulien, heeft Etty en ook Tine allerhartelijkst verwelkomt en bedankt en vooral geprezen toen zij bij ons kwamen zitten.
We kijken terug op een fijne avond!
Minke Baukje Baronesse fan it Weldam

Het koor bekeken vanaf de plek waar de Famkes zaternDe Famkes en hun partners hebben intens genoten!De dirigente onze eigen Maestra Musica Etty met Henk PoortGravin Catharina poseert graag met mooie rode heilige
Maestra Musica Etty bij de nazit met Antamea haar DroomprinsBarones Minke, Lonny, Gravin Catharina en Freule AnithaSjoukje, ons eigen koorlid Franktina Afina, Geesje, MarjaLonny,Gravin Catharina,Freule Anitha,Droomprinses Antamea

Meer albums