Foto's Hoot Cambridge

Donderdag 31 augustus 2017

Verslag reisje RHS naar Cambridge

Donderdag 31 augustus verzamelen Queen Afrodyn, Vicequeen Grace of Red Hats, Famke Janke, Freule van 't Woud (Marja), Gravin Gwendolyn (Geesje P.), Gravin van De Deelen (Marga), Sanna, Geesje B., Monique en Minke zich bij de carpool McDonald's in Heerenveen. Hier begint ons reisje naar Cambridge om aldaar de Hoot 2017 bij te wonen. Rond 21.00 uur meren we af in Harwich en het busje mag vlot de UK in. Onze kundige "driver" levert ons om 22.00 Engelse tijd af voor het grote zwarte hek dat toegang moet verlenen tot de gronden van Downing College. We worden vriendelijk ontvangen en krijgen de sleutels van onze prachtige kamers. En wat een geluk, de auto's kunnen we voor de kamers parkeren. Dat is fijn gezien alle bagage die de ladies mee hebben. Nu zou je natuurlijk verwachten dat we allemaal op één oor gaan, maar acht van de tien Famkes kunnen het niet laten om nog even een afzakkertje te nuttigen op de kamer van de Queen. Dag 1 zit erop en was fantastisch. Als dit de inleiding is voor de rest van de dagen dan zit het wel goed.

Vrijdag 1 september vertrekken we na een heerlijk breakfast at Downing College voor een wandeling door Cambridge. Het weer is prachtig! Een staalblauwe lucht met een heerlijk warm zonnetje. Wij zijn voor het geluk geboren. 's Middags gaan we punteren op de Cam. Wat lekker om je in het zonnetje op een bootje te laten vervoeren. Aan het eind van de middag worden we verwacht bij de Meet and Greet van  The Bees of Bardwell. The queen van the Bees heet ons van harte welkom en we worden direct getrakteerd op een eigengemaakte Pimm's en kaaskoekjes. Hmmmm. Na deze kennismaking gaan we in een bonte rij door Cambridge op weg naar het Dinner with the Bees. Weer een heel gezellig samenzijn en lekker eten. Wat een vrolijke en gezellige tafelgenoten die Bees.

Zaterdag 2 september, Hoot 2017 gaat van start. De hele ontbijtzaal is nu gevuld met allemaal Red Hats. Wat een prachtig gezicht. Ze komen overal vandaan, Zweden, België, Canada, Frankrijk, Duitsland, USA en natuurlijk Nederland. Om 10.00 uur worden we verwacht bij de officiële ontvangst. We worden welkom geheten door de burgemeester van Cambridge. En net als in Heerenveen, weet onze Queen ook deze burgervader in te palmen. Hier voegen ook Contessa del Bacio(Ingrid) en Marian Hunter(buitenlid) zich bij ons. Daarna start de Grand Parade naar de Grand Arcade. Heel Cambridge is nu rood en paars gekleurd. De Grand Arcade is een groot overdekt winkelcentrum. Als alle Red Hatters binnen zijn zingen we uit volle borst Que sera, sera. Klinkt best goed in deze ruimte (al zeg ik het zelf). Daarna worden we "losgelaten" en omdat het weer een stralende dag is besluiten we om naar ons favoriete lunchplekje te gaan. Na de lunch bezoeken we nog een art markt en lopen dan rustig weer naar Downing College om ons te verkleden voor the formal borrel en dinner. We drinken een Purple Rain bij the formal borrel en proosten op deze fantastische Hoot en the fun and friendship van de Red Hats. Het dinner is perfect. Een prachtige entourage met kandelaars en life muziek. Heel sfeervol. Maar de dag is nog niet om voor de Famkes. We worden nog verwacht bij de pyjama party van onze Queen en Vicequeen. Uiteraard in pyjama! Geesje B. meldt even bij de buren dat we nog een feestje hebben en dus een beetje rumoerig kunnen zijn. De buurvrouw vindt het prima en geeft voor nog meer gezelligheid ook nog twee flesjes wijn mee. How nice!

Zondag 3 september, vandaag is het een beetje bewolkt. Na het ontbijt nemen we afscheid van Ingrid en Marian. De rest van de Famkes verzamelt zich om Audley End te bezoeken. Na een mooie rit door het prachtige Engelse landschap worden we keurig voor de deur van Audley End afgezet. Ooit één van de grootste huizen van Engeland. Intrigerend om te zien hoe de mensen in die tijd leefden. We treffen het want er worden vandaag verschillende demonstraties gegeven van de verschillende paardensporten uit die tijd. Prachtig om te zien. Al met al een hele leuke middag en het bezoek zeker waard. Dan op naar onze laatste activiteit van deze trip. Eten bij Jamie Oliver in The Old Library. Prachtige locatie, heerlijk eten en vriendelijke bediening. Terug naar Downing College om onze koffers te pakken.

HET WAS EEN GEWELDIGE TRIP. 

 

 

We hebben er zin in!All on board!Breakfast at Downing CollegeStrak blauwe lucht
Lets go puntingOur Queen!Famkes and Bees of BardwellHello, mayor of Cambridgge
Say cheeseThe Grand ArcadeGezellig!Hatty was erbij!
Formal dinnerPyjama party...en het was me een feestjeAudley End House
Ride your horses!Royal gardensJamie's ItalianEverything comes to an end

Meer albums