Foto's 'Tussen de Schuifdeuren'

Donderdag 12 oktober 2023

Een hilarische avond
‘s Middags komen mijn twee hofdames helpen om de kamer om te toveren tot een theatertje. ‘Het Huis’ verlichten we met een bouwlamp kerstlampjes enz. We versieren met rood en paars. Om half acht is het zover en druppelen de Famkes binnen. Onze stalmeester Geesje B inventariseert wie iets wil voordragen tussen de schuifdeuren. Genoeg animo om de avond te vullen.
Na de koffie, de zoete hapjes en een welkom, begin ik met een gedicht ‘Oren’ en vraagt daarmee aandacht voor doven en slechthorenden. Daarvan zijn er in ons land al meer dan 1,5 miljoen. Kijk als je praat met een slechthorende erbij, de slechthorende aan. Die moet liplezen. De rest verstaat je toch wel. Onze stalmeester Geesje praat daarna de voordrachten aan elkaar en houdt de grote lijnen in de gaten. Mooie, leuke, en gezien de toestand in de wereld ook gedichten met een serieuze ondertoon. Heel mooi. Tussendoor genieten we van de dranken en de hapjes. Er is genoeg en voor elk wat wils.
Ook Edou Hamstra heeft haar opwachting gemaakt voelde zich gelijk zo thuis bij ons, dat ze aan het einde van de avond heeft aangegeven graag lid te willen worden van ons chapter. Oftewel: na het ‘verlies’ van Sanna hebben we weer een Pinkhatter!
Het was donderdag de 12de maar vrijdag de 13de had vast een aanvang genomen: doordat één Famke mijn uitbundig verlichte huis niet kon vinden, ging onze Queen haar zoeken. Helaas belande zij met haar auto boven een sloot. Gelukkig kon zij zelf ongeschonden uit de auto komen en ook nog bijna de hele avond verder meemaken. De auto kwam er minder goed af.
We zouden de RedHat niet zijn als dit alles niet met humor bekeken werd. Maar o wat is het een indrukwekkende sloot. Wat een geluk dat het alleen met blikschade is afgelopen.
Wat een avond was het! Rond 23.30 uur  vertrokken de Famkes weer en keerde de rust terug in de Krukmanslaan.

Marja, De frêule van 't Woud  

'k Heb twee prachtige oren, ze staan me echt geinig
Maar tot m’n grote verdriet horen ze veel en veel te weinig. 

Gastrvrouw Marja de Freule van 't Woud leest voorTine, Margje, Sylvia, Geesje P, Elske, Coos en Sanna Voormalige Vicequeen Lady Alexia heeft ook boeiend verhaal...en er wordt ook lekker gebabbeld, hier Geesje B en Edou
....en gesmuld van al het lekkers.....Geesje, Edou, Tine, Margje en Sylvia lekker knus bij elkaarQueen Afrodyn treedt ook even op tussen alle autodrukte doorLady Alexia en Geraldine Duchess of Roos Garden genieten
Traditiegetrouw zorgt Antiha voor 'n letterlijke vrolijke noot.... en zingen de Famkes uit volle borst......ook wordt er serieus gepuzzeld en de Famkes zijn fanatiekQueenie's auto is van boven de sloot getrokken.Hilarische avond!

Meer albums