Foto's SintKerst-avond Top of the year

Dinsdag 8 december 2015

De traditionele SintKerst-avond hebben we dit jaar voor het eerst niet in de residentie van Lady Hamilton in Boornzwaag gehouden, maar bij Gravin Gwendolyn in Heerenveen. Bij het betreden van de feestzaal zijn de 27 Famkes verrast door de inzet van Gwendolyn en de beide Vicequeens…wauw wat hebben die hoogheden een werk gemaakt van het aankleden van de ambiance. De Vicequeens stonden ons op te wachten met een heerlijk glaasje bubbels. Een hele mooie grote tafel feestelijk gedekt en versierd met levendig groen èn op ieders bord lachte een fraai kerstbroodje in de vorm van een dennenboom ons reeds toe, zo ook een buffettafel met een heleboel heerlijke hapjes.

Na de prachtig verpakte presentjes in de daartoe bestemde mand te hebben gedeponeerd, gebubbeld en gebabbeld te hebben, zijn we uitgenodigd aan tafel plaats te nemen. Vicequeen Lady Grace heeft een woordje gesproken en ondermeer Queen Afrodyn bedolven onder complimenten met als klap op de vuurpijl het overhandigen van een heuse kroon…Afrodyn werd er verlegen van en heeft gezegd dat als de Famkes haar betrappen op het dragen van die kroon, oftewel als het spelletje haar letterlijk naar d'r hoofd is gestegen, ze hulp voor Afrodyn moeten inschakelen :-)…toch heeft ze de kroon even opgezet, aangzien haar eigen hoedje nogal pijn deed. Digifreule Sjoukje heeft dat vastgelegd voor het nageslacht…
Vervolgens hebben de drie gastvrouwen een verrukkelijke pompoensoep geserveerd en zijn we met onze bordjes langs het buffet gegaan. Na de buikjes heerlijk gevuld te hebben zijn alle cadeaus door de Famkes uitgepakt en de gedichten voorgelezen.
Tsja, en wat hebben de Famkes allemaal uit hun kasten weten te halen, echt zeer divers en heel leuk. Van een heuse rode beautycase tot een heerlijk geurende theepot onderzetter…. Van een kunstkerstboom tot een collectebus voor 50-plussers, van een Italiaanse sleutelkwast tot postpapier……etc. etc. En toen was het dobbelen geblazen en schuiven en ruilen en stelen…en dit jaar was een heel aparte afwaskwast met bijpassende rasp het meest populair….
Vicequeen Alexia haar timer ging op een gegeven moment af en toen was het spel ten einde. En alle Famkes keken net als andere jaren met zorg om zich heen om te regelen dat niemand met lege handen naar huis ging.
Na de gekkigheid met de dobbelstenen, hebben de drie gastvrouwen ons verrast met een heerlijk toetje èn een kopje lekkere thee met bonbons.

Concluderend: We hebben net als alle zes voorgaande jaren in Boornzwaag een super gezellige SintKerst-avond gehad. Deze avonden zijn echt THE TOP OF THE YEAR!!

De drie gastvrouwen druk met voorbereidingen in keukenTafelversiering, vers uit de tuin en uit het redhatmagazijn.......v��r het spel doen de Famkes zich te goed aan het buffetwaarna Queen cadeau ontvangt van Vicequeen Lady Grace...
en dat is de door Vicequeen Lady Grace gepimpte kroon...en YES dan kan het cadeauspel beginnen, joepieee.......en de verrassingen uitgepakt, hier Antamea en Antschi.. en Marika en Elske...
...en Adeline blij verrast en Marga heeft ook reuze schik.......en de gedichten worden voorgelezen, hier Coos en Sylvia...en daar wordt aandachtig naar geluisterd........terwijl Margje zich verwonderd, schatert Marga het uit...
Margje haar uitgepakte present oogst veel oooooooohhh'sWillemien heeft ff het meest begeerde cadeau in handen......en Elske is heel blij met de 50+ collectebus....Gastvrouw Gravin Gwendolyn met toetje. Top-avond thanks!

Meer albums