Foto's Galerie RoesD Tolbert

Woensdag 12 februari 2020

Op woensdag 12 februari hebben we met 15 paars/rode vrouwen een bezoek gebracht aan RoesD in Tolbert. RoesD is een Giclée Shop, een soort kunstwinkel die bestaat uit een showroom, cadeauwinkel en een kleine brasserie.
Na de koffie/thee met iets lekkers (ik had heerlijke warme apfelstrudel) en natuurlijk veel gekwebbel, werden we rondgeleid voor een kijkje achter de schermen. Wat is nou een Giclée? Een Giclée is een reproductie van een echt schilderij, maar wel een hele bijzondere en bijna niet te onderscheiden van het echte schilderij. Een Giclée reproductie wordt gemaakt door middel van een  geavanceerde fotocamera, die heel veel beelden maakt, wat vervolgens wordt bewerkt en na goedkeuring van de kunstenaar van het oorspronkelijke schilderij, wordt gedrukt op doek, of papier. De demonstratie van ongeveer een uur, was erg leerzaam, met verrassende details. Wisten jullie bv. dat wit bestaat uit de kleuren rood, geel, blauw en groen?? En dat onze hersenen heel bepalend zijn in wat we zien? Je denkt misschien dat wat je ziet altijd overeenkomt met de werkelijkheid, maar dat is niet altijd zo, ook de omgeving, de achtergrond, de muur, de lijst zijn erg bepalend in wat je ziet. Verbazingwekkend wat kleuren, schaduw en licht kunnen doen.
RoesD werkt samen met Nederlandse realistische kunstenaars, die zowel artistiek als technisch tot de top behoren zoals Henk Helmantel, Erik van Ommen, Dinie Boogaart en ook Marius van Dokkum, waar we vorig jaar met een groep Friese Famkes naar toe zijn geweest.
Na de rondleiding  konden we rustig rondkijken en genieten van de mooiste Giclée kunstreproducties, kunstkaarten,  kinderboeken, bijzondere cadeautjes en woondecoratie zoals glaskunst objecten.

Agnes

De gezellige start met lekkere koffie, thee...........en verrukkelijke gebak!Famkes luisteren ademloos toe bij presentatie van PeterDe ciclee werkplaats vinden de Famkes heeeel interessant!!

Meer albums