Foto's Winkeltjesroute troch It Heitelân

Zaterdag 30 juni 2018

Zes Famkes, te weten Vicequeen Grace of Red Hats, Lady of Glencoe, Boukje, Margje, Baronesse Minke Baukje fan it Weldam, Freule Anitha en Queen Afrodyn, hebben onder leiding van Lady Grace een prachtig mooie winkeldag yn ús bjusterbaerlike moaie Fryske lân mogen beleven.
We zijn de winkeltjes route gestart om 10.00 uur bij Mijn Tafel in Sneek. Een keurige winkel met hele mooie spulletjes. We konden daar zelfs koffie krijgen, heerlijk, en tegen een kleine donatie voor een goed doel, zelfs cake! Echt een heel goed verzorgde winkel, alwaar we allerlei leuke koopjes op de kop tikten.
Vervolgens zijn we tjoptjop naar Leeuwarden gereden en dat was me ook overweldigend: jongejonge wat een geweldige mooie Kringloopwinkel hebben ze daar: is ingericht als een IKEA, mooi en breed opgezet. Boukje heeft ons bij aankomst aldaar getrakteerd op koffie met gebak, vanwege haar verjaardag eerder in juni.
Na de heerlijke en relaxte koffiepauze zijn we vliegensvlug door die hele grote zaak gerend, en toen hupsakee weer in de auto en gingen we op weg naar Ternaard, om aldaar in Herberg de Waard de lunch te gaan gebruiken. Het eten was van hoge kwaliteit, de bediening hartstikke goed en op het terras zat het heerlijk. En het allerbelangrijkste: de sfeer was opperbest en super knus. Na de lunch heeft Boukje ons moeten verlaten vanwege familieverplichtingen en zijn we met ons vijven naar een mooie cadeau winkel in de buurt gereden. Ook daar hebben we heerlijk rond geneusd en leuke dingetjes gekocht.
Het laatste onderdeel van deze, door Lady Grace en Boukje eerder uitgedokterde en gereden winkeltjesroute was in Bolsward, alwaar we terecht kwamen in het Heamiel Festival. Geweldig, wat een feest, volle terrassen met life muziek en alle mensen in een opperbeste stemming.
Ook in Bolsward was een prachtige winkel voor ons uitgezocht: DE 3de KAMER, brocante, cadeaus en delicatessen, en daar konden we eveneens ons hart ophalen aan heerlijke hebbedingetjes.
Deze knusse dag hebben we afgesloten met koffie/thee in een Bolswards café, waarna we weer huiswaarts zijn gegaan en om half zes zeer voldaan weer bij de McDonald’s in Heerenveen arriveerden.

Gezellige koffiepauze in prachtige Kringloop in LeeuwardenDe lunch in Ternaard op zonovergoten terrasWedstrijdje wie het mooiste achterprofiel heeft :-)....�s moaie griene Frysl�n fleurich mei read en pears...
De eigenaar van de 3e Kamer kiekte ons voor zijn websiteFreule Anitha fleurich in het caf� in Bolsward...en ook Margje haar gulle lach illustreert de sfeer v.d. dag!De hoeden op hun plek en goedgemutst weer naar huis!

Meer albums