Foto's Landelijke Conventie Elburg

Zaterdag 12 april 2014

Op zaterdag 12 april verzamelden 18 rood/roze gehoede Famkes zich op de carpoolplaats bij McDonald's te Joure. Menig andere carpooler verwonderde zich....wat is hier aan de hand? Nou, joepie, de Famkes hebben een uitje naar Elburg! Ook Vice Queen Antamea zou de conventie bezoeken, doch helaas was ze plotseling ziek geworden..... maar..... kwam ons evengoed in vol ornaat uitzwaaien: Chapeau. 

Bij aankomst in Elburg mochten we van een goed georganiseerd en muzikaal welkom genieten in de prachtige tuin van het voormalige Agnietenklooster. De koffie met gebak was verrukkelijk. Het openingswoord van de burgemeester reuze leuk en de ambtsketting prachtig, en bovendien paste hij helemaal bij ons, want hij was namelijk een invaller, en net als wij als red/pinkhatters dus een beetje nep :-). De gastvrouwen van het chapter Elburg hadden een leuk lied gemaakt en het refrein werd uit volle borst door de 300 dames meegezongen. Vervolgens waaierde de stoet uit over Elburg. De Famkes streken al snel neer op een prachtig terras, want de stoelen nodigden door de paarse kussens enorm uit :-). Tsja, en zo misten we het programma aan de haven, waar we ons van te voren niet goed genoeg van bewust zijn geweest. Rond één uur hebben we ons naar het restaurant begeven alwaar een fraai lunchbuffet ons toelachte, de redhatkramen lonkten, een muzikant fraaie liederen ten gehore bracht en wij zooooo heerlijk bij elkaar hebben zitten klessebessen. Tijdens de lunch zijn we verder vermaakt met een dichter die zijn verzen voordroeg.  

Tegen een uur of half vier heeft Queen Victoria van Elburg het stokje overgedragen aan het chapter De Bezige Appelbijtjes uit Apeldoorn, die ons volgend jaar graag allemaal welkom heten op de dan door hun te organiseren landelijke conventie!

 

Digifreule Sjoukje thuis gekiekt voor haar fotoklus begint......de Famkes verzamelen zich op de carpoolplaats.....Rechtsvoor Vice Queen Antamea om ons uit te zwaaien....Queen heeft de carflags er weer op: Elburg here we come....!
De ontvangst door de dames van het chapter Elburg.........en de koffie staat klaar... de haag onze tafel......en het smaakt goed! Fraai gepimpte shawl van Franktina...Barones Afke geniet zichtbaar van koffie, zon en omgeving.....
De Burgemeester en de chapterettes van Elburg.....Hier 'n groep-pose voor beroepsfotografen vanuit dakramen....Willemien en Fenneke bestuderen de uitgereikte informatie.......en ook de andere Famkes bestuderen de route.....
...maar Queen moet eerst d'r zere teen redden, dus panty uit...en krijgt gelukkig hulp bij aankleden....wat een petticoats.....en dan hup in de benen en zoeken naar juiste weg.......en bij een schitterende boom poseren we graag als groep...
...in het centrum een  proeverij van het plaatselijke drankje......waar we graag aan deelnemen..........en het smaakte eigenlijk wel naar meer........maar eerst weer en route......
..en daarbij even pauzeren voor een schitterend winkeltje........met prachtige teksten in de vitrine, ook toepasselijk op RHS....een stralende Willemien: We boffen enorm met 't weer......en dan huppelen we weer verde, hier Digifreule Sjoukje...
...en Vice Queen Adeline in de fleurige straatjes........en dan ontdekken we het terras met de paarse kussentjes.......alwaar we het bar gezellig hebben.......en ook Lady Catherina heeft dolle pret....
...en uitgebreid door plaatselijke pers worden gefotografeerdook Marja, Freule van 't Woud, en Digifreule Sjoukje genietenVervolgens gaan we naar het restaurant voor de lunch.....en heeft Marga een prachtige hoed in een kraam gekocht...
genieten Franktina en Barones Afke intens van een gesprek...en babbelt Sanna ook vrolijk, met op achtergrond doek zanger...en hier ook Willemien en Geesje B in druk gesprek....Een jong besluit van de dag: Sanna met pinkhat uit Buitenpost

Meer albums