Foto's Puzzel museum en mijlpaal viering Lonny

Donderdag 16 november 2023

Donderdag 16 november hadden we twee uitjes. De eerste was naar het Puzzel museum in Joure, waar de volgende Famkes bij aanwezig waren: Queen Afrodyn, Minke Baukje Baronesse fan it Weldam, Vicequeen Grace of Red Hats Lady of Glencoe, Vicequeen Gravin Gwendolyn, Famke Janke en Lady of the Caribbean.
Nou het viel niet mee om het Puzzel museum te vinden. Vol goede moed vertrok ik met het adres keurig in mijn navigatie ingetoetst. Maar ja als je denkt achter Vicequeen Gravin Gwendolyn  te rijden en die verdwijnt uit zicht vlak nadat je de afslag genomen hebt, dan heb je een probleem. Bleek later dat ik helemaal niet achter de Gravin reed dus logisch dat ze een andere weg nam J Na wat heen en weer gerij, doodlopende weggetjes inrijden enzo heb ik het toch nog gevonden zij het een kwartier te laat. Maar het was de moeite waard. Het is een schitterend museum. Mocht je (klein)kinderen hebben tussen 12 en 20 dan is het een heel leuk en leerzaam uitstapje. Je mag na de uitleg en bezichtiging zelf aan de slag met de puzzels en dat viel niet mee. Maar het lukte toch nog redelijk tussen de Famkes. Zelfs ondergetekende lukte het om een hoopje raar gevormde houten blokken keurig in een vierkant doosje te krijgen. Yeah!

Vervolgens reden we naar de residentie van Lonny. Wat een gezellig feestje was dat, waarvan rood gehoed: Queen Afrodyn, Doomprinses Antamea, Minke Baukje Baronesse fan it Weldam, Vicequeen Grace of Red Hat Lady of Glencoe, Vicequeen Gravin Gwendolyn, Famke Janke, Lady Alexia en Lady of the Caribbean. We werden getrakteerd op gebak, lekkere vegetarische spiesjes, heerlijke Franse kaasjes, drankjes, wijn en nog meer. Lonny had, naast haar rode hoedjes vriendinnen, ook haar buur vriendinnen uitgenodigd. Sommige bleken elkaar al te kennen van het bridgen dus het  was weer een kakofonie van gezellig kletsende dames.
Al met al weer een zeer geslaagde middag. Wel twee uitstapjes op één middag, maar omdat het allebei in Joure was, een paar minuten rijden van elkaar, was het prima te doen.               

Lady of the Caribbean, aka Selcia

Onderstaand de foto's van het Puzzelmuseum. Helaas hebben we verzuimd foto's van de mijlpaal viering bij Lonny te maken.

De spellen op tafel bij aankomstEigenaar Auke Reijenga heet ons welkom en vertelt enthousiastVervolgens start de rondleiding hier Selcia, Auke en Jennifer..de erotiek spelletjes die de rug worden toegekeerd ;-)
...��n van de touwtjes-spelletjes kasten.......Auke is zelf al net zo geboeid als de Famkes....Queen Afrodyn is de foto freuleVicequeen Gravin Gwendolyn met Famke Janke
Lady Grace en Baronesse fan it Weldam krijgen uitlegAuke legt een aantal puzzels uit en kunnen we zelf aan de slagSpellen aan de wand en ingewikkelde aan de tafelVrolijke Minke Baronesse fan it Weldam met Lady of the Carribean
Vicequeen Grace of Red Hats Lady of Glencoe doet ook haar bestFamke Janke in opperste concentratie aan het puzzelen...en YES het is Famke Janke gelukt!!!Deze puzzel gaat niet om de volgorde maar om de letters!

Meer albums