Foto's Viering eerste Lustrum grandioos succes

Zaterdag 17 mei 2014

Op zaterdag 17 mei hebben de Famkes samen met hun partners het eerste lustrum van Het Friesche Haagje gevierd.

Tussen 17.00 en 17.20 uur kwamen alle feestelijk geklede red/pinkhat ladies en hun partners bij ’t Gasthuys in Joure aan. Het weer was zo heerlijk dat we allemaal lekker op het terras bleven hangen, alwaar uitbater Jelle Yntema ons een lekker glaasje Kir Royal aanreikte. Hoffotograven Theo en Hetto hadden het gelijk druk met het nemen van prachtige foto’s en zijn dat de hele avond blijven doen: CHAPEAU! Er zijn wel 500 plaatjes geschoten!
Vanaf 17.00 uur stond countryzanger Henk Kuyper binnen aanvankelijk in zijn eentje een lege zaal van muzikale omlijsting te voorzien, want alsnog naar buiten met zijn hele muziekinstallatie was geen optie. Maar hawar, it wie net oars.
Zodra ik van Jelle een seintje kreeg dat alle bubbel glaasjes uitgereikt waren heb ik met mijn belletje gerinkeld, maar daarmee bereikte ik niet de hele groep, dus was ik de rest van de avond op mijn vingers aangewezen... wel zo makkelijk want die heb ik altijd bij me :-) en iedereen verzocht naar binnen te gaan, alwaar een aantal Famkes ons clublied uitdeelde. We hebben dit met muzikale ondersteuning van Henk met z’n allen uit volle borst gezongen en daarmee ons feest geopend!

Na heerlijk met elkaar rond gebabbeld en gehuppeld te hebben, stond even na zessen een verrukkelijk voorgerechten buffet klaar. Desorganisatie waardig kon iedereen zich op haar/zijn eigen tijd naar het buffet begeven.

Tsja, en na ons allemaal tegoed te hebben gedaan aan alle heerlijkheden kwam het....toen gingen onze partners, de jongens los.....met als start een speech met inhoud van Henk Alderse Baas, die daarmee een mooie aanvulling gaf op mijn doorgaanse oppervlakkigheid als het de rhs aangaat :-)...zodra Henk uitgesproken was werden de andere heren door Ype Bosma naar voren gehaald en zetten de mannen een fantastisch lied in...... het klonk als een echt koor...... wat bleek? Ze hadden twee dagen daarvoor uitgebreid met elkaar geoefend op de bovenste verdieping van het kantoorpand van Arie Brink, en gezèllig dat ze het toen met elkaar hadden.....echt helemaal top..... en dat vertaalde zich dus in een prachtig optreden waarbij Ype nog als intermezzo een heel knap fluitconcert ten gehore bracht.

Vervolgens werden we verrast door de Koningin van Pieterburen, een door de commissie ingehuurde caberetière (die als vervangster van de oorspronkelijke door gezondheidsperikelen geplaagde dame was gekomen). Om een lang verhaal kort te maken. Zij zou van 18.00 – 21.00 uur optreden en tussen de tafels en onder de gasten korte acts verzorgen. Dit is niet geheel uit de verf gekomen. Ook heeft ze door tijdgebrek niet haar hele programma kunnen afwerken..... net zoals het bij zanger Henk al wat anders verliep, ging ook dit suver nuver. 

Het hoofdgerechtenbuffet was ook van hoge kwaliteit, dus wederom smullen geblazen.

Tsja en toen kwam Queen's Prinsgemaal naar voren, verzocht ook alle mannen mee te lopen, had ie een lieve speech voor zijn Queen en bood hij haar een prachtig fotoalbum aan wat hij had gemaakt van vijf jaar Friesche Haagje. Tevens kreeg Afrodyn een stuk aangereikt te declameren.

Aansluitend hadden de mannen allemaal ineens fraaie glaasjes met rood/paars boeketje in hun handen en deelden dat aan de Famkes uit, zoooooo’n liefdevol ontroerend gebaar!!!

Na het buffet was er koffie en werd de lustrumcommissie verrast door Janke die een mooie speech hield en ons allen verwende met mooie bloembollen.

Het was toen nog niet over met de verwennerijen want ook Freule Anitha vroeg het woord, hetgeen ze tot Afrodyn richtte en haar ontroerde met liefdevolle woorden en dit onderstreepte door het overhandigen namens alle Famkes van een door Anitha zelf gemaakt redhatbord. 

Ja, en toen was het tijd voor.......de voetjes van de vloer en sommige Famkes en Jonkjes konden er wat van!!! Vooral Lady Grace en haar echtgenoot Herman waren niet van de dansvloer af te slaan en hebben hun kunsten met vele anderen gedeeld.......en dat alles op de klanken van de door de Famkes aangeleverde muzikale nummers. DJ Rein de Boer uit Haarlem heeft van het begin tot het eind onafgebroken de door ons uitgekozen nummer ten gehore gebracht.

Tot slot wachtte iedereen bij vertrek nog een prachtig door Lady Grace geïnitieerd (en door Rein uitgevoerd) cadeau: twee dvd’s met alle door de Famkes ingestuurde nummers! 

Resumerend: Wat hebben wij een magnifiek feest met elkaar mogen beleven..... Vanaf het eerste tot het laatste moment was het intens genieten....en het succes van ons lustrumfeest hebben we zeker niet in de laatste plaats aan de jongens te danken......want jongensjongensjongens wat hebben onze heren ons versteld doen staan......alsof ze altijd al bij ons horen....nou ja dat doen ze ook natuurlijk :-), maar nu ook bewezen dat ze bij ons passen in de sfeer van de fun and friendship van de Red Hat Society! 

Partners tijdens stiekeme voorbereiding van verrassingenSamen schrijven aan het lied voor de Famkes en daarbij hebben de mannen het heel gezellig met elkaar...en wordt er vrolijk geconverseerd en gedronken...
...maar ook serieus geoefend!Gravin Gerdien en Alexia bij ontvangst op stoep feestlocatieAankomst hoffotograaf Hetto, Geesje P, Tine en AdelineHoffotograaf Theo checkt zijn professionele fototoestel
Famke Janke en Freule van 't Woud Marja op zonnig terrasDijkgravin Tineke met echtgenoot en husband Lady GraceQueen Afrodyn wordt begroet door Lady Grace+Marga rechtsVicequeen Antamea en Contessa del Bacio
Franktina in gesprek met MargaHet terras van het Gasthuys kleurde nog nooit zo vrolijk!Terras bezet, maar op straat kun je ook lekker kletsen......en dat vinden Nadav, Jonkvrouw Paulina en Kitje ook....
...en Queen Afrodyn, haar echtgenoot en Sylvia haar Dick...Geesje en Minke hebben een stoel bemachtigd...en Elske zit er gezellig bij.......Queen Afrodyn spreekt de feestgangers vrolijk toe...
...wat treffen we het toch reuze met het zomerse weer!....en er wordt genoten van het aperitief........en ook Boukje heeft een lekker glaasje......allegeare bliere Famkes en Jonkjes...
...en Sylvia geniet eveneens volop.........oeps een ongezonde aanblik...of valt het mee?...in combinatie met sprankelende Sanna gewoon gezellig.... oei nog meer rokende Famkes (maar inmiddels gestopt)
...en dan verplaatst het feest zich naar binnen.......... zo ook Lady Grace.......en staat iedereen met de tekst van ons clublied klaar........en hebben Lady Grace en Gravin Gwendolyn reuze schik...
...Troubadour Henk begeleidt ons op zijn gitaar........ en er wordt uit volle borst gezonden....Lied gezongen...dus Gravin Gerdien ruimt de tekst weer op!...en daarna pret maken met elkaar, hier Kitje...
en lekker babbelen zoals VQ Adeline VQ Antamea, Sanna......en Franktina Afina en Willemien...Coos is jarig deze maand en geniet zichtbaar......en ook Alexia heeft dolle pret....
....en wat te denken van Gravin van De Deelen Marga...O jee wat is er aan de hand met de petticoat van Afrodyn?Vrouwe Jantien en Boukje schateren het uit!Vicequeen Antamea guitig tussen Franktina - Freule Anitha
...en Jonkvrouw Paulina Albertina heeft romantisch moment....Vicequeen Antamea haar prachtige badgeKitje, Gravin Gerdien en Vrouwe Jantien hebben reuze pret!Lady Grace very much in love with her husband
...en Freule Anitha lijkt overpeinzings-momentje te hebben...en de cabaretmevrouw.....zij speelde haar eigen rol....Mascotte Hatty heeft een prominente plek in de zaalQueen Afrodyn wil graag weer even aandacht :-)
Vicequeen Antamea, Fenneke, Sjoukje, Antschi horen toe......en op een gegeven moment schuift een ieder aan tafel....Het buffet ziet er verrukkelijk uit en smaakte geweldig!...en ook de wijn was van uitstekende kwaliteit!
...Cheers!!Johan behandelt Alexia voor haar hoofdpijn....Henk spreekt de Famkes namens de partners prachtig toe...waar ook Franktina Afina zichtbaar van geniet....
De mannen verrassen de Famkes met eigengemaakt lied......en de Famkes luisteren met open monden.......en worden er heeeeel blij van!!!...daarna speecht Prinsgemaal en geeft een ode en album...
...en de Jonkjes zijn aandachtig....Willemien en Lady Grace bekijken het fotoalbumFamke Janke spreekt Queen Afrodyn toe......... Freule Anitha complimenteert Afrodyn en geeft cadeau
...Afrodyn showt het door Anitha gemaakte RHS bord........en dan gaan de voetjes van de vloer......dansen Lady Hamilton en haar Louis met veel plezier......Alexia en haar Theo ook heel intens....
...en zo ook Gravin Gerdien en haar Cor!Partners verrassen Famkes met bloemetje, hier Theo+DickHet was fantastisch in Het Gasthuys, reuze bedankt!!Het was zoooo'n succes dat we zelfs de pers bereikten :-)

Meer albums