Foto's Fietsende Famkes

Vrijdag 8 juli 2016

Freule van het Woud heeft weer een prachtige fietstocht uitgezet voor de "rode hoedjes" op 8 juli 2016.

Vanuit de Charlottelaan (Geesje B) gestart, de buienradar was ons goed gezind, vertrokken we vol goede moed daar met 10 redhat ladies. Al gauw bleek dat de buienradar ons voor de gek had en tijdens de picknick op de Kiekenberg kwamen alle poncho's, regenpakken, regenschoenen enz. uit de fietstassen!
Ingrid was het meest professioneel uitgerust met haar regenfietsoutfit!

We besloten toch verder te gaan en het was een prachtige tocht door Bontebok en smalle paden door de weilanden, met prachtige bloemen en uitzichten en luchten. Alleen de luchten werden steeds donkerder en op een gegeven moment regende het zo hard, met tegenwind, dat we hebben besloten terug te gaan.

Iemand bedacht dat Monique in Mildam woont en daar zijn we naar toegefietst in de hoop dat ze thuis zou zijn!
Toen het droog werd kregen we door de harde wind nog een laag water van de bomen.
Monique kreeg 10 verzopen katten op de thee. Gelukkig waren ze er helemaal klaar voor, garage met hangertjes voor de regenpakken, een warme keuken en heerlijke thee. Ze stelden voor erwtensoep te maken, maar dat ging wat te lang duren.

Na een uur keek Monique op haar weerapp, "Raintoday" die nooit liegt en het zou vanaf 2 uur droog blijven.

We waren nog niet op weg, of daar ging het weer regenen.
Ten einde raad kwamen we aan bij Elske haar huis, waar wijn en warme hapjes zouden zijn, maar Elske had geen sleutel mee en haar man Gerard was even naar Heerenveen! Dus wachten in de garage, maar uiteindelijk kwam alles goed.

We hadden ondanks of dankzij de regen een fantastische dag en hulde aan het Oranjewoudteam voor het uitzetten en verzorgen van deze tocht. Volgend jaar weer!

Digifreule Sjoukje

GeesjeB,Vicequeen Alexia,Antschi,Elske,Marga bij 't vertrek...nog maar net op pad en tjoptjop de regenkleding aan.......en de rode schoentjes worden ook mooi bedekt......ook Marja, Freule van 't Woud heeft zich lekker ingepakt
... en Elske is eveneens op zoek naar protectie ....Geesje B haar handdoek komt goed van pas :-)...het mag de pret niet drukken er blijft genoeg te lachen......tijdens de picknick is het super gezellig en vrolijk....
Vicequeen Alexia breed lachend tijdens de lunch...knus schuilen in de gezellige woonkeuken van Monique.......de natte voetjes drogen lekker op de warme vloer....Foute voorspelling buienradar, 't heeft de pret niet gedrukt!

Meer albums