Foto's Kasteel Olt Stoutenburght

Vrijdag 19 juni 2020

Na vier maanden weer los met de Fun en de Friendship van de RHS...

Dankzij de versoepelde corona maatregelen, hebben we op vrijdag 26 juni weer van een prachtige vrolijke roodpaarse middag kunnen genieten: veertien enthousiaste rood- en paars gehoede Famkes hebben het beroemde kasteel Olt Stoutenburght in Blesdijke bezocht en genoten van een oergezellige picknick.

Kasteelheer Gregorius (Gerry) Halman, ontving ons in de kasteeltuin alwaar wij ons op 1,5 meter afstand rond een ronde tafel schaarden. Met veel humor vertelde Gerry ons over het ontstaan van zijn “droomkasteel”, een droom die in de vorige eeuw in zijn gedachten was geworteld en die hij eigenhandig heeft waar gemaakt.

Met hulp van slimme “adviseurs” eerst een tuin aanleggen en dan het Kasteel. De ambtelijke wereld werkte niet al te vlot mee, echter de aanhouder wint. Het project begon in 1990 en zie nu een heus kasteel met in alle hoeken en gaten relikwieën, oudheden, beelden en bij bijna alles een verhaal gelieerd aan de Griekse mythologie.
Op de hoogste verdieping komen Adam en Eva tot leven, met een knipoog naar het hele verre verleden.

Al met al, een boeiende middag, was je er niet bij, ik zou zeggen schroom niet en bezoek dit unieke bouwsel met zijn Kasteelheer die je versteld doet staan van zijn vindingrijkheid en tomeloze energie.

Vrouw Jantien

Mede-organisatrice Agnes druk aan het fotograferen....Start van de middag: presentatie door de Kasteelheer....de Famkes luisteren ademloos naar het boeiende verhaal...en laten zich meevoeren in de droomwereld ....
... ook Hansje en Jannie worden geraakt door de verhalen...binnen krijgt de Kasteelheer eveneens volle aandacht.......en blijft ons allemaal boeien......iedere verdieping omvat haar eigen verhalen....
...zo komt 't hetwerk uit Libi�, ooit van Gadaffi geweest......weer beneden aangekomen heerlijk aan de picknick......allemaal opgetogen en blij dat we weer bijelkaar zijn...Heel geslaagde middag met dank aan Agnes en Tineke!

Meer albums