Foto's De tour des Famkes

Woensdag 7 juli 2021

De tour des Famkes. Etappe 7 juli:  van ‘Oranjewoud naar Oranjewoud’

Na even geschuild te hebben voor een onverwachte regenbui, vertrokken 7 famkes mooi op tijd uit Oranjewoud. Met Elske op kop reden wij een stuk door zand en gras en dacht ik ‘hadden wij nu een rode helm en een mountainbike moeten regelen?’ Gelukkig begon het asfalt en zoefden wij door het landschapspark langs het museum de Belvedère waar buiten nog de prachtige beelden staan van de kunstenaar Tony Cragg.

Een mooie route volgde. Bergbenen waren niet nodig vandaag slechts 1 daling en klimmer in de route. Terwijl wij aardig bekend zijn in de omgeving wist Elke ons te verassen met een nog onbekend weggetje. Elske nog steeds aan kop, had niet gerekend op onze grote behoefte aan ‘koffie /thee op een terras.’ In Gorredijk werd dit alsnog ingelast. Genoten hebben wij van het landschap, het groene gras, de gele bloemen, de reigers enz. Ook de laatste kilometers bleef het droog. Het was prachtig fietsweer.

Het publiek langs de route bekeek ons, in het paars en rood, zoals altijd met een glimlach. Rond 4 uur waren wij weer in Oranjewoud, waar wij verrast werden door Tine die op ijs trakteerde.  Het moge duidelijk zijn dat na het ijs de wijn op tafel kwam met de hapjes, in de mooie tuin van Elske. Nog 2 famkes kwamen langs.

Helaas werden 6 van de 7 fietsers gediskwalificeerd i.v.m. ondersteuning verborgen in het frame. 1 fietser slechts op eigen kracht en 1 goed been had de tocht gewonnen. Maar ook de ‘rode, gele en bolletjestrui’ ging aan haar voorbij.

Met maar 1 valpartij die gelukkig met een sisser afliep kijken wij terug op een geslaagde tour, en beloofde Elske ook dit voor het volgend jaar te organiseren.

Marja de freule van ’t Woud

 

 

Residentie gastvrouw Lady van Werfstein geheel in stijlAlexia komt aangesneld in de stromende regen....Alexia en de Freule van 't WoudNa valpartij krabbelde Digifreule gelukkig ongeschonden op
Heerlijk koffie rust moment bij De Turf in GorredijkDe route terug ondermeer langs de Jan Jonkmanweg Gastvrouw met heerlijk ijsje van Franktina AfinaGravin en Vicequeen schuiven aan bij de nazit...
...die altijd super gezellig is op het Landgoed van Werfstein...met heerlijke hapjes en drankjes...De beelden op het landgoed net als andere jaren........prachtig in stijl! Met dank aan de Lady voor superdag!

Meer albums