Foto's Wine and Dine in Museum Belvdre

Dinsdag 28 maart 2023

Dinsdagavond 28 maart kwamen we weer eens gezellig samen voor ons maandelijkse seizoendiner, dit maal in de vorm van een Wine and Dine in Museum Belvédère.
We werden met een glas Prosecco feestelijk welkom geheten door gastvrouw Jacqueline Wassenaar. Nadat we allemaal een plaatsje hadden gevonden aan de gezellig gedekte tafels kregen we van Jacqueline uitleg over de wijnen die die avond bij het diner werden geschonken.
Maar eerst vertelde ze ons over hoe zij samen (haar man René staat achter het fornuis) bijna 20 jaar geleden zijn begonnen. Zij heeft nu een eigen site Into the Wine, waar zij elke maand een wijn bespreekt en aanbeveelt. Het is een leuke site (heb ik even opgezocht en bekeken) waar je ook wijnproeverijen en cursussen kunt reserveren en uiteraard ook wijn bestellen. Ook vertelde zij dat ze sinds kort een prettige samenwerking is aangegaan met Lidl waarvoor zij de wijnen proeft en daarbij een spijs tip geeft. Ze staat regelmatig in een Lidl folder vooral die rond de feestdagen.
Toen was het voor ons tijd om te proeven. Wij kregen eerst uitleg over de wijnen die geserveerd zouden worden. Jacqueline vertelde hoe we de kleur, de smaak en de geur van de wijn moesten beoordelen. Daarna kregen we een prachtig voorgerecht met paling, gerookte zalm en Hollandse garnaaltjes. Eerst moest je wat van het gerecht nemen, slokje van de ene wijn en daarna weer een hapje en slokje van de  2e wijn. De wijn die jij het best vond passen bij het gerecht werd voor jou uitgeschonken. Zo kreeg je de wijn die jij eigenlijk het lekkerst vond, per slot smaken verschillen. De meeste dames kozen voor de 2e wijn een Chardonnay die gemaakt was van  de Syrah druif.  Hetzelfde werd gedaan met het hoofdgerecht dat bestond uit een heerlijke stoofvlees met haricotverts en appelcompote. Voor de vegetariërs onder ons was er natuurlijk een vegetarisch variant. De in dit geval rode wijn, die hierbij het meest gekozen is, was een Italiaanse Corto di Passo uit een wijngaard net iets zuidelijker dan de Toscane. Met een kopje koffie met bonbons als afsluiting was het weer een zeer geslaagde avond. De Famkes hebben zoals bij ons clubje hoort gezellig en “desorganiseert” bijgekletst.
J 
Lady of the Caribbean, aka Selcia

Gastvrouw, tevens vinoloog, Jacqueline heet ons welkomVicequeen Lady Grace en Sanna luisteren zeer aandachtigDe Famkes kleuren het restaurant gedeelte van het museumover twee tafels verdeeld en hebben het zichtbaar naar de zin
Jonkfrou Paulina Albertine en Fotofreule Sjoukje genieten ookzo ook Marijke Meu en Famke JankeContessa del Bacio+Freule van 't Woud Marja kletsen lekker bijRestanten van een geslaagde avond;-) Voor herhaling vatbaar!

Meer albums