Foto's Nightwalk 2 The Koemarkt

Vrijdag 13 september 2019

Op vrijdagavond 13 september huppelden heel stoer Marga de Gravin van De Deelen, Marja de Freule van ’t Woud, Sanna,
Brecht een vriendin van de Freule en Queen Afrodyn mee met drieduizend andere vrolijke gasten met de Nightwalk 2 The Koemarkt.
Nadat we onze spullen voor de voedselbank hadden afgegeven sloten we ons aan in de achterste regionen. De route leidde ons direct naar het NS-station en vervolgens de wijk Nijehaske in. Aangezien er verderop in de route een behoorlijke versmalling zat, kregen we eerst nogal wat oponthoud, maar ja, we zijn lid van de Red Hat Society en dan mag je niet zeuren dus hebben we dat ook niet gedaan.
Net als twee jaar geleden waren door de organisatie langs de route allemaal verrassingen geregeld. Onze eerste surprise was het dwars door Bedderie De Boer huppelen en bij buitenkomst te genieten van een lekker drankje met smaakvolle brokjes kaas. Om tijd in te halen, hebben we gemeend de naastgelegen kozijnenfabruik over te moeten slaan. Achteraf een verkeerde keuze. Maar goed, vervolgens mochten we dwars door de militaire apotheek lopen en daar werden we voor het eerst ingehaald door het bloggersduo van Heerenveen ’n Gouden Plak Jut&Jul. Niet geheel toevallig, want Jut is Queen’s benjamin 😊. Bijzonder om door die militaire apotheek te mogen wandelen, want normaliter kom je daar echt niet binnen! Het volgende hele leuke onderdeel van de route: allemaal feest op straat bij Restaurant Spoorzicht. We hebben er nog gedanst en Jul heeft dat gefilmd en direct op de livestream gezet.
Verder zijn we ondermeer dwars door het Hajé restaurant; OSG Sevenwolden; Hepkemabos met prachtige sprookjesfiguren en enge figuren; tijdelijk buitencafé van De Koningshof met optreden van onder meer De Glasblazers bij Van der Glas speciaalzaak voor Blaas- en Slaginstrumenten; bezoek aan Molen Welgelegen (die overigens iedere zaterdagochtend geopend is, voor bezichtiging en/of kopen van meel); Ziekenhuis Tjongerschans; RK kerk en toen.....direct bij aankomst van de finish zijn we linea recta naar Het Gerecht gesneld om uit te puffen, één klein glaasje te consumeren en tjoptjop naar huis en huphup onze bedjes opgezocht.

Met grote complimenten voor de organisatie kijken we terug op een weer prachtige sportieve en avontuurlijke avond!

Eerst even in de rijDe wandeltoppers van het Friesche HaagjeDe Freule van 't Woud en de Gravin van De DeelenOnze Queen in afwachting van wat komen gaat
Een selfie van/door de Gravin van De DeelenSfeerplaatjeGouden Plak bloggers Jut&Jul kwamen we geregeld tegen!Na prachtige avond is het gezellig rusten bij Het Gerecht!

Meer albums