Foto's Stadswandeling door universiteitsstad Franeker

Vrijdag 14 juli 2023

De oudste universiteit in Nederland is in het jaar 1575 in de Leidense kerk ontstaan. Slechts tien jaar daarna, namelijk in 1585 is er ook in ons mooie Friesland eentje gebouwd en wel in Franeker. De Famkes hadden deze prachtige oude Friese universiteitsstad nog niet bezocht, dus hoogste tijd om eens naar Franeker te gaan. En al was het vakantietijd, toch togen organisatrice Tineke, Minke Baukje Baronesse fan it Weldam, Lady Astoria Louise de Albion, Sanna en Queen Afrodyn vol verwachting en in vol ornaat naar deze parel van het noorden.
Klokslag twee uur stonden we voor het Martena museum, alwaar onze gids ons opwachtte. Samen met nóg twee andere belangstellenden hebben we vervolgens een uitgebreide rondleiding door de binnenstad gehad, waarbij we heel veel informatie tot ons hebben genomen. Te veel om op te noemen 😉. We hebben hartstikke veel plezier gehad en na anderhalf uur rond gehuppeld te hebben, was het hoogste tijd om gezellig in het restaurant van het planetarium een kop wel heel bijzondere thee met verrukkelijk gebak te nuttigen.
We zeggen wel eens: hoe meer zielen hoe meer vreugd, maar bij ons chapter maakt het niet uit of we met tientallen zijn of met een klein groepje, want de gezelligheid, het plezier en het saamhorigheidsgevoel is er altijd! Oftewel: we kijken terug op weer een prachtige ‘smûke middei’, waarbij we met onze kleurrijke aanwezigheid menig voorbijganger een vrolijk moment hebben bezorgd!

 

In afwachting komst Minke Baukje Baronesse fan it WeldamOnze gids legt bij de maquette van de stad eerst van alles uit..We zijn compleet, met Ellis en Andr� gaan we daarna van startDe gids had prachtige verhalen en wij luisterden aandachtig
...prachtige oude gebouwen.......we keken onze ogen uit........mooie states mooi parkjes.......wat uitnodigt om te gaan poseren...
...en lekker te gaan zitten, want anderhalf uur lopen is lang......de uitleg over de komst van de gevluchte Hongaren..Uitgelaten na het uitgelaten zijn :-) op weg naar het restaurantWaar we smulden van thee met gebak! Was weer TOP samenzijn!

Meer albums