Foto's Paleis Het Loo: Royal Showpieces

Donderdag 17 maart 2016

Op donderdag 17 maart reisden heel relaxt, verdeeld over twee auto's, acht Famkes naar Apeldoorn.

Aangekomen bij het toch steeds weer verrassend indrukwekkende Paleis Het Loo eerst gezellig aan de koffie met gebak, wat we ons heerlijk hebben laten smaken. Prachtige gesprekken gevoerd over onder meer het Fries zijn, want ja als je daar met elkaar zit met prachtige Friese sjerpen…..

We zaten zooooo gezellig, dat iemand van ons zelfs opmerkte dat we daar wel konden blijven zitten tot het High Tea tijd werd …. Hebben we uiteraard niet gedaan, want we hebben vervolgens genoten van het bezichtigen van alle fantastische vertrekken met evenzovele mooie wandversieringen, schilderijen, meubilair, kostuums, èn uiteraard de Royal Showpieces. We konden alles van heel dichtbij goed bekijken en overal de historische uitleg tot ons nemen.

Na alle pracht en praal binnen zijn we naar buiten gehuppeld en hebben ons laten koesteren door de heerlijke zon, want ooooo wat hebben we het die dag getroffen met het weer, fantastisch!!

Al ras werd het tijd voor de High Tea en hebben we ons verwonderd over de prijs kwaliteit èn kwantiteit verhouding, want we kregen echt een overvloed aan heerlijke lekkernijen aangeboden, waar we ons uitgebreid aan tegoed hebben gedaan, ondertussen uiteraard er vrolijk op los kwebbelend en babbelend.

Na alle heerlijkheden en het reuze gezellige samenzijn hebben we de auto’s weer opgezocht en zijn in dezelfde samenstelling naar huis gereden, waarbij er zeer gepassioneerde gesprekken gevoerd zijn over de hedendaagse maatschappelijke vraagstukken, waarbij de menselijke maat hoog in het vaandel stond! 

De acht Famkes in pose voor Het Loo......na de koffie langs de Royal Showpieces.....Stadhouder Willem III koos voor zijn kabinet redhatkleurenDe bij het kabinet van Willem III behorende uitleg
Ons clubhuis Paul Kruger blijkt koninklijk lijntje te hebbenOok genieten: fraaie boeketten geheel in oude stijlNa al het fraais bekeken te hebben lekker in de zon....Ook knus bij elkaar op een bankje. Het was echt genieten!

Meer albums