Foto's Bataviawerf

Zaterdag 3 oktober 2015

Op zaterdag 3 oktober hebben we een heerlijke dag in Bataviastad doorgebracht met zeven Redhatters, twee Pinkhatters èn de Prinsgemaal van onze Vicequeen Grace of Red Hats, Lady of Glencoe Herman de Haan. Laatstgenoemde heeft ons in zijn professie van onderwijsdeskundige in de geschiedenisleer, vol enthousiasme rondgeleid op de Bataviawerf.
De meegekomen Redhatfamkes zijn, naast voornoemde Vicequeen, Kitje, Monique, Lady Catharina, Barones Afke, Freule Anitha en Queen Afrodyn. Ook onze enige Pinkhatter Boekingsfreule Sanna was van de partij samen met haar dochter Denna, die zich eveneens als een heuse Pinkhatlady aangekleed had. We zijn de dag begonnen op de carpoolplaats van de McDonald’s in Joure. Na een gezellige autorit aangekomen op de Bataviawerf, hebben we ons neer gevleid in Grand Café Sailors en ons zelf getrakteerd op koffie en gebak.
Vervolgens zijn we als gansjes achter Herman aan gelopen en hebben aan zijn lippen gehangen. Wauw wat kan hij boeiend vertellen over de geschiedenis van de Batavia. En zijn meest enthousiaste luisteraar was onze ‘Benjamin van de dag’ Denna, mede doordat Herman de kleine meid veelvuldig in zijn verhalen betrok.
Tegen het einde van de rondleiding had Vicequeen Lady Grace een verrassing voor ons in de scheepcombuis van de officieren, want onze Lady trakteerde ons op een heuse, door haar meegebrachte borrel.
Vervolgens zijn we naar restaurant De Cantine gehuppeld en hebben daar de lunch genuttigd. Tsja, en toen het tijd was om serieus te gaan shoppen in alle outletwinkels wilde de helft van het gezelschap graag opnieuw naar het prachtige schip en is derhalve wederom gezellig met Herman de geschiedenis in gedoken. De andere helft heeft langs de winkelpuien gekuierd, en is af en toe een zaak binnen gedoken met de door Barones Afke uitgedeelde kortingsbonnen!

Tijdens de terugreis voelden we dat we niet 18 meer zijn...oftewel een beetje moe...maar wel heeeel voldaan, want met elkaar op stap als Redhatfamkes is altijd succes verzekerd en de aanwezigheid van onze kleine Pinkhatgast Denna heeft er deze keer een extra dimensie aan gegeven!

De gezellig smakelijke start bij Grand Caf� Sailors......waarna we de entree van de werf binnenhuppelen.......en starten met 't kijken naar een film(hier aangekondigd)...en vervolgens gaan we op weg naar de boot...
...ondertussen houden we onze oortjes open voor Herman...Herman, Pinkhat Sanna en Vicequeen Lady GraceBarones Afke, Freule Anitha en Lady Catharina bij 't kanonAfrodyn aanschouwt gezin wat geheel in stijl gekleed gaat
Pinkhattertje Denna aan de schandpaal :-)Afke, Herman, Denna, Sanna en Kitje aan dekHet toilet van de matrozen aan dek...maar de officieren mochten binnen op ton: Denna ook :-)
Monique met boven haar de scheepsnarLady Catharine is er even heerlijk bij gaan zittenVicequeen Lady Grace zet de borrel klaar in officiersmes...en de borrel ging er met vreugde in....
...cheers!!...klaar met de rondleiding en op weg naar de lunch...Vicequeen Lady Grace met haar Herman bij ingang Cantine...en na de lunch heerlijk genieten van het zonnetje!!

Meer albums