Foto's Prinsjesdag, een unieke belevenis!

Dinsdag 17 september 2013

Dat was vroeg opstaan op de 3e dinsdag in september......

7 famkes: Vice Queen Adeline, Elske, Freule van ’t Woud Marja, Digifreule Sjoukje, Alexia, Freule Anitha en ondergetekende, stapten om 07.26 uur in de trein Heerenveen >  Den Haag. Queen Afrodyn moest i.v.m. haar gezondheid helaas verstek laten gaan. In Wolvega kwam Minke er nog bij en was het achttal compleet. Even vreesden we nog dat Minke er weer uitgezet zou worden gezien haar ingewikkelde reisschema, maar ze mocht blijven zitten.  Gelukkig zaten we niet in een stiltecoupe, want ondanks het vroege uur werd er al druk gebabbeld. Zonder over te hoeven stappen arriveerden we om 10.00 uur in Den Haag.Op ons gemakje liepen we naar de Brasserie alwaar we verwelkomd werden met een kopje koffie en een oranjesoes en een oranjestrikje om op de hoed te spelden. Na nog een kopje koffie en uiteraard het onvermijdelijke toiletbezoek vertrokken we in een grote groep naar de tribune. Hier was even wat verwarring over de gereserveerde plaatsen, maar na wat inschuiven en tussenkomst van een suppoost zaten we toch, al dan niet op meegebrachte kussentjes “prins” heerlijk. Nou, was het in de trein al niet stil, zittend op de tribune met zo’n 200 RedHatters en wachtend op de stoet, kun je je het gekakel helemaal wel voorstellen neem ik aan. Na ruim een uur wachten kwam de stoet op gang. Er klikten en flitsten giga-veel  fototoestellen en ook onze eigen fotofreule heeft, hoewel ze even haar camera kwijt was, veel plaatjes geschoten. Tsja en dan komt dus de Gouden Koets met daarin het Koningspaar. Als je daar zo met z’n allen zit, ook al ben je misschien niet echt koningsgezind, geeft het toch een soort saamhorig-vaderlands-gevoel. Nadat de stoet opnieuw was langsgetrokken op weg naar paleis Noordeinde was het zaak om de tribune te verlaten. Aangezien we onze Friese sjerp droegen werden we aangehouden door het Frieslandpromotieteam die ons kort interviewde. Het was een hele (op)tocht om bij Corona te komen, maar uiteindelijk was iedereen gearriveerd en waren we toch echt wel toe aan een glaasje rosé/witte wijn. De lunch liep uit tot een uur of half vijf, maar was voortreffelijk. We hadden nog het plan opgevat om naar de Friese Ambassade te gaan, maar daarvoor was het al te laat. Slenterend via het Binnenhof waar we Alexia haar neef troffen en uiteraard met hem op de foto moesten, liepen we weer richting station. Opnieuw een doorgaande trein en vriendelijke dames die graag hun plaats afstonden zodat wij weer bij elkaar konden zitten. Nog steeds doorkletsend arriveerden we weer in Wolvega en Heerenveen. Was het tijdens de lange zit heerlijk droog gebleven met af en toe een zonnetje, bij aankomst plensde het. Het was weer een superleuke dag, met dank aan Monique, Queen van Laen tot Meerderveurt voor de organisatie.
Gravin Gwendolyn

Bij aankomst worden blauwe/groene hoedjes weggestuurd......en kleurt de redhat tribune weer zoals het hoort ....... en nemen Anitha, Gwendolyn en Marja hun plekken in......Vice Queen Adeline en Alexia hebben enorm veel plezier....
....Alexia haalt er vervolgens gezellig koffie bij ...........en Vice Queen Adeline assisteert Alexia daarbij.......en ja hoor, daar nadert het begin van de stoet........met aldra de eerste koets.....
...gevolgd door Prins Constatijn en Prinses Laurentien.......en wat zijn de paarden schitterend, zo ook de mannen :-) ........ en joepie daar komen ze: De Koning en de Koningin........en worden de redhatters zo mogelijk nog meer uitgelaten...
....en is de koets goed te zien op het grote scherm........uniek om de Gouden Koets zo dicht te kunnen naderen........even is het stil op straat.......de Famkes onderscheiden zich prachtig met hun sjerpen...
....maar joepie, daar is ie weer ....op de terugweg.......afgelopen en dan op naar de lunch: Marja, Alexia,  Minke.......en daar hoort uiteraard een glaasje wijn bij.........en poseren Alexia en Digifreule Sjoukje met plezier....
..... buiten zijn ook andere bijzondere meisjes :-)............ en jochies........ en oudere dames........poseren met Alexia haar knappe neef op het Binnenhof...
...de Famkes gelijk de dresscode allen met rode schoenen........wie haar voetjes steken hier in.....?...Elske schatert het uit.........en zeer voldaan lopen de Famkes weer richting de trein!

Meer albums