Foto's Landelijke Conventie Nunspeet

Vrijdag 7 april 2017

Queen Antonia van het chapter Roses in Flow uit Nunspeet heeft in Haarlem in april 2016 het stokje overgenomen voor wat betreft de organsiatie van de Landelijke Conventie 2017. Een hele dappere actie, aangezien Antonia de dag nagenoeg in haar uppie zou moeten gaan organiseren. Dit laatste in ogenschouw nemende kunnen we achteraf concluderen dat we van een geweldige dag hebben mogen genieten!!

We zijn met 14 Famkes naar Nunspeet getogen. Met eigen auto's, waarbij Queen Afrodyn uiteraard haar authentieke RHS carflags pontificaal heeft laten wapperen.
Aangekomen in Nunspeet zijn we gestart in een cafeetje nabij het spoor en hebben gezellig met elkaar van een kopje koffie genoten. Vervolgens zijn we aangehaakt bij de roodpaarse optocht die vanaf het NS station naar de conventielocatie Hotel de Hoeve liep. De ontvangst door Queen Antonia en studenten van het Deltion College uit Zwolle ging voortvarend.
We hebben de hele dag een geweldig mooie ronde tafel met ons chapter bezet en gestart met koffie en krentenwegge. Het eerste uur heeft harpiste Regina Ederveen ons vermaakt met haar voortreffelijke harpspel, wat ze op een speelse wijze presenteerde. Vervolgens hebben we ons tegoed gedaan aan een geweldige lunch. De middagactiviteiten: bezoek Veluws museum, boswandeling en workshop blues hebben we allen verschillend ervaren. Meest enthousiast zijn onze 'bluesfamkes' over hun activiteit. We hebben dat mogen ervaren, want aan het eind van de middag hebben alle deelneemsters van de blues workshop het geleerde voor het voetlicht gebracht en jongejonge, wat hebben onze Famkes dat met verve gedaan: chapeau!
Queen Antonia heeft na het optreden van de blues dames het conventie stokje overgedragen aan Barones Fiep Queen van de Rode Marikens van Nimwegen, die heeft aangekondigd dat de Landelijke conventie volgend jaar op donderdag 19 april gehouden wordt.
De dag is afgesloten door een entousiasmerend optreden van het Popkoor Fox Five, die de zaal heeft laten swingen!
De Famkes kijken met grote tevredenheid terug op een geweldig mooie dag en hebben deze bij terugkomst in Heerenveen nog even gezellig voortgezet in een pizzeria. 
Net als voorgaande vier conventies hebben we ook dit jaar weer van diverse Redhat dames uit den lande mogen vernemen, dat ze nog steeds met heel veel plezier terug kijken op de in 2012 door ons chapter georganiseerde conventie 'Hat Sil Heve' in het Abe Lenstra Stadion. 

De stoet met oa Nynke en Antamea op weg naar de locatie...met aan het eind Tineke L en Sanna.......de versiering aan de lantarenpalen rood en paars........aankomst locatie van de Conventie: Hotel De Hoeve
Minke Baukje Baronesse fan it Weldam bij de garderobe..buitenlid Kitje is er ook gezellig bij met altijd dikke pretDe Famkes aandachtig luisterend naar het harpspel........Agnes geniet volop van haar eerste RHS Conventie....
...zo ook Tineke.....met volle teugen....Middagprogramma oa een wandeling met Ko de boswachterMiddagprogramma: met een treintje naar Veluws museum...Poserende Afrodyn voor mevrouw die haar wil schilderen...
...niet alle Red Hat dames hebben rode schoentjes aan....Barones Afke, Contessa del Bacio en KitjeFreule AnithaMarja Freule van 't Woud, Droomprinses Antamea, Sanna
Blues optreden van de FamkesGravin Gwendolyn,Anitha,Antamea,Sanna,Lady v. WerfsteinCollega redhatters van chapter Simply Red uit GrouAan 't einde van middag vrolijkheid met Popkoor Vox Five

Meer albums