Foto's Onze traditionele Sint/Kerstavond

Woensdag 12 december 2012

Wat hebben we weer genoten van een fantastische Sint/Kerst viering bij Famke Fenneke in Boornzwaag, en dat alweer voor het vierde jaar op rij! Bij binnenkomst hoorden we direct al pianomuziek, uitgevoerd door een buurman van Fenneke. Heel sfeervol. Mede-gastvrouwen waren wederom Willemien en Janke We werden getroffen door de weer superieure versiering, de haard brandde gezellig, zelfs de tafellakens waren rood en paars gekleurd! Bij de start was het direct al een gekwetter van jewelste, op gang geholpen door de glazen heerlijke Glühwein. Rondom de kerstboom kwam een steeds groter wordende stapel cadeautjes te liggen, stiekem nieuwsgierig gadegeslagen door de aanwezige Famkes!

Na een welkomstwoord werden we allen genodigd aan de feestelijk gedekte tafel plaats te nemen. Met heerlijke petitfours bij de koffie/thee, massa’s bonbons, kerstkransjes van chocola en suikergoed begon de avond goed. Er waren onder de Famkes die speciaal niet of weinig avondeten hadden gehad, wetende wat een overdaad er te wachten stond!

De regels van het spel werden rondgedeeld en het eerste Famke werd na dobbelen uitgenodigd een pakje onder de kerstboom vandaan te halen en het bijbehorende gedicht voor te lezen.  En wat zijn we met z’n allen inventief en lief!

Hartenkreten, lieve wensen en grappen passeerden de revue, begroet met “ohh” en “ahh” en veel applaus. Vele cadeaus waren een reden voor de eerste ontvanger om te melden dat ze “NU’’ naar huis gingen!

Helaas voor deze dames (hihi) volgde nog het beruchte dobbelspel, waarbij je alles kunt winnen of verliezen. Bijna zeker is echter dat je niet met het door jezelf uitgepakte, eerste cadeautje naar huis kunt gaan. Een uitzondering moet hierbij echter genoemd worden. Onze eigen Alexia (Renny) pakte een cadeautje dat echter specifiek voor Queen Afrodyn bestemd was. Een  anonieme kerstman met in zijn buik een schitterend rood kroontje. (wie oh wie?). Alexia mocht dus nogmaals een cadeautje pakken en toverde een prachtig schilderij van Betty tevoorschijn. Allen waren diep onder de indruk en bij het dobbelen werd het fel begeerd. Het toeval dicteerde echter dat Betty zelf de laatste was die mocht dobbelen en: zij mocht een cadeautje stelen bij een ander Famke. Wat niemand verwachtte: ze pakte haar eigen schilderij terug, om het daarna echter meteen weer aan Alexia te geven! Wat een gebaar, chapeau!

Te veel cadeautjes echter om op te noemen kwamen voorbij, onder andere prachtige glazen kerstballen, een schitterend (letterlijk!) versierd juwelenkistje, een paarse hoedendoos met inhoud, een fascinator, feestelijke kaarsen, heerlijke thee, rode afwaskwasten, een rode (badstof)hoed, een mooi gebreide rode sjaal, lekkere geurtjes en nog veel meer.

Tijdens de ingelaste pauzes kon rondom de tafel overladen met lekkere kazen, vleeswaren, botertjes en andere smeersels voor op het stokbrood, weer bijgepraat worden, heerlijk gelachen, de glazen werden regelmatig volgeschonken.

Na twee ronden werd er een punt achter het dobbelen gezet en kon men elkaars buit bewonderen. Anitha zette zich achter de piano en speelde uit haar hoofd nog wat gezellige liedjes en er werd uitgebreid nagekletst.

Uiteindelijk was het helaas tijd om op te krassen. Opruimen hoefden we niet (wat een luxe!) en na vele zoenen en wensen voor fijne feestdagen verliet ieder het pand, om met een vrolijk gevoel in de auto weer huiswaarts te gaan.

Wat (alweer!) een super avond op een prachtige locatie met fantastische verzorging!

 

Lady Grace, Queen’s secretary

 

 

De Famkes vol aandacht voor elkaars cadeaus ........ en voor elkaars verzen. Hier leest Geesje P. voorBoukje, Minke, Margje, Tineke G., Monique, Renny en JankeGerry, Marja, Jennifer, Marga, Geesje P, Tjitske en Jannie
Sanna vindt een kerstmuts in haar pakjeZo zien 28 Famkes er van boven uit :-)Het door Betty gemaakte en felbegeerde redhat schilderij....Marga en Lady Grace met opnieuw een bijzondere kersthoed
Geesje P., Vice Queen Adeline en SannaGravin Gerdien pakt uit onder het vrolijke oog van VQ AdelineTjitske, Geesje B. en Jannie hebben 't ook duidelijk naar de zinMinke heeft zichtbaar een leuk cadeau bemachtigd
van r-l-r.:Jennifer, Geesje P, Sanna, Marika, Anitha, RennyMarga, een 'stiftende' Lady Grace en Geesje P.Onze fotofreule heeft mooie close-ups gemaakt, hier Boukje.... en van Willemien...
..... en van Jannie......... en van Janke ..........en van onze QueenWat een heerlijke groep Famkes: het was weer een topavond!

Meer albums