Foto's Smikkelen en cultuur opsnuiven in Oldeberkoop

Donderdag 25 augustus 2011

Op donderdag 25 augustus hebben Betty, Wyp (Vice-Queen Deux), Anitha, Jolanda, Janke, Elske, Renny, Marja en haar schoonzus, Jennifer, Kitje, Afke, Sylvia, Sjoukje, Marika, Wietske, Geesje, Froukje (Queen Afrodyn) met de kleine Charlotte en ondergetekende een heerlijke middag in Oldeberkoop gehad met elkaar, verrukkelijk eten, drank en kunst.
We verzamelden om kwart voor twaalf bij de McDonalds in Heerenveen, zodat we konden carpoolen met elkaar. Op de parkeerplaats stonden al roodgehoede Famkes èn Jennifer begon daar spontaan een levendige handel in hoeden. Haar kofferbak puilde uit van de hoedendozen. Schitterende actie. Iedereen gebruikte de autoramen als spiegel en menig Famke had opeens een andere hoed op! Samen op weg naar Betty, zoeken en parkeren. Het weer was zonnig, zomers en warm en Betty' s tuin was mooi en de lekkere stoelen nodigden ons uit om daar relaxed te gaan zitten. Heerlijk met elkaar bij gepraat, een glaasje fris of wijn vooraf èn een heerlijke lunch met zelf gemaakte soep, salades, quiches, allerlei kaasjes, dadeltaartje, zelfgebakken brood en nog veel meer. Onze Queen Afrodyn had een goede reden om later te komen en Betty kon dat prima opvangen maar we misten haar toch zoals bijen hun koningin missen. Gezelligheid kent geen tijd en zo was het hier ook.
Even na twee uur gingen we samen door het bos naar 'De Open Stal', de 40e keer dat er in Oldeberkoop overal kunst te bezichtigen was. Samen héél veel gezien èn gelopen en we hebben ons laten inspireren door een ruim aanbod van kunst. Zo ruim dat een van onze Famkes vroeg of de omgevallen boerenkar (met ingepakte hooibalen die in de sloot terecht waren gekomen) ook kunst was. Anderzijds waren er meerdere bezoekers die zich afvroegen of die roodgehoede vrouwen ook een onderdeel van de tentoonstelling waren. Kunst in de kunst zullen we maar zeggen. Bekijks en aandacht kregen we volop en we hebben dan ook allemaal bijzonder veel voorlichting gegeven over het fenomeen RHS. Pleisters waren er ook voldoende dank zij Elske's rode tasje. Twee keer zijn we neergestreken op een terrasje. Queen Afrodyn's kleindochter Charlotte voelde zich prima thuis in ons gezelschap en leerde al jong met Rodehoedentantes om te gaan. Tegen zessen zaten we weer, met z'n allen, in de tuin bij Betty waar we nog een glaasje dronken en het afscheid heerlijk ontspannen, en ook wel een beetje moe, uitstelden met verrukkelijke meloen en bessencompote.
Betty was een voortreffelijke gastvrouw en gids en heeft ons als extraatje beloofd dat ze ons het recept van haar heerlijke brood wil geven. Dus de Famkes toveren hun broodbak machines uit de kelder, stoffen ze af en gaan met het recept van Betty aan de slag!

Paulien (Vice-Queen Antamea)

Aankomst in Betty d'r tuin voor de lunch en hoeden passen :-)Gastvrouw Betty verwelkomt de Famkes Jolanda in beeldend gesprek met JenniferOok Geesje geniet intens van de lunch bij Betty
Vice-Queen Deux illustreert dat de zon heerlijk schijntQueen Afrodyn en kleindochter Charlotte verwelkomen groepDe Famkes hebben veel aandacht voor de kleine CharlotteOp weg naar de prachtige kunstuitingen
Digifreule Sjoukje en Geesje bewonderen Renny haar voetenLiggende kunst kan gelukkig zittend bekeken wordenAfke, Geesje, Elske, Vice-Queen Deux en RennyJanke, Queen Afrodyn en Charlotte lassen een pauze in

Meer albums