Foto's Landelijke RHS Golfdag in Heerenveen

Vrijdag 24 juni 2016

Het plezier spatte ervan af op vrijdag 24 juni op Golfbaan Heidemeer. Sportieve Redhatladies uit het hele land hebben de golfbaan laten sprankelen van vrolijkheid net als in 2010, toen chapter Het Friesche Haagje deze dag eveneens heeft georganiseerd.
De dag is geopend door burgemeester Tjeerd van der Zwan van Heerenveen. Hij heeft dat, naast een bevlogen speech, op hilarische wijze gedaan middels het putten van een paar (uiteraard paarse) golfballen in de hole. 

Naast een 9- en een 18-holes wedstrijd was er tevens onder leiding van golfpro Tineke van der Wal een clinic.

We hebben geen gebrek gehad aan belangstelling van de media. Zo heeft GPTV een reportage gemaakt, waartoe een link onder het kopje media op deze site is opgenomen.
Van de schrijvende pers hebben Flitsnieuws en de Heerenveense Courant er aandacht aan besteed. 

Alle deelneemsters, zowel aan de wedstrijden, als ook aan de clinic hebben genoten van het sportieve gedeelte van de dag.
Daar tussen door heeft iedereen kunnen sneupen in het redhatwinkeltje van Vicequeen Grace of Red Hats, Lady of Glencoe van het Friesche Haagje, welke Grace in het clubhuis had ingericht.
Tsja, en dat de nazit gezellig was....dat is eigenlijk overbodig om te vermelden, want de RHS staat voor fun and friendship, waar ook ter wereld, dus altijd dolle pret. Voor alle deelneemsters was een prijs, maar uiteraard was er ook een officiële prijsuitreiking. De volgende adellijke dames zijn er met een prijs van door gegaan:
Winnaars 18 holes wedstrijd: 1e prijs Queen Margot Weijmar Schultz de Cheveux van chapter Groningen; 2e prijs Ellie Schuitevoerder van chapter Woerden; 3e prijs Sanna van Kuijk chapter Heerenveen en tevens Akky Holtrop chapter Grou 1;
Winnaars 9 holes wedstrijd: 1e prijs Annelies Tesselaar chapter Zuid-Kennemerland; 2e prijs Lady Red Button chapter Woerden; 3e prijs Quinelleke chapter Woerden.
De winnares van de putt wedstrijd onder leiding van de pro is geworden Queen Fiep, Barones van Nimwegen en de winnares van de algemene putt wedstrijd: Lady Red Button uit Woerden!
Straightest Drive: Queen Margot Weijmar Schultz de Cheveux van chapter Chapeau Groningen.
Neary: Akky Holtrop chapter Simply Red uit Grou.
Longest Drive hcp 28-54 Akky Holtrop.
Longest Drive hcp 0 -28 Janny Suur van chapter Red Rhinestone Ladies Woerden. 

Hoe zeer we van een geslaagd evenement mogen spreken blijkt uit het feit dat aan het begin van de dag niemand bereid leek de organisatie voor volgend jaar over te nemen….maar aan het eind van de middag zich maar liefst twee Queens aandienden om te gaan onderzoeken of zij de Landelijke RHS Golfdag 2017 zouden kunnen organiseren. Of en welk chapter het uiteindelijk gaat doen is nog niet bekend. Wel heeft Queen Fiep, Barones van Nimwegen, gezegd de Landelijke RHS Golfdag in de tweede helft van 2018 te willen organiseren. 

Onderstaand een selectie uit de honderden door Hoffotograaf Theo Kwant en zijn kompaan aangeleverde foto's van het begin van de dag. We hebben in al ons enthousiasme verzuimd om zelf foto's gedurende de rest van de dag te maken .... gelukkig zitten de mooie herinneringen onder onze rode hoedjes gegrifd! 

Vooroverleg 9 juni Queen,Burgemeester vd Zwan,VicequeenVersieringsFamke Sanna druk in de weer met de balonnen...en Queen Afrodyn hangt de haar geliefde slingers op.......en Sanna's Fabian schiet ridderlijk te hulp....
Welkom voor al onze sportieve RHS gastenVoorbereidingen door Afrodyn, Queenslover, Kitje, MariekePauliena uit Leiden bij de inschrijving door Famke Kitje1 van de 2 fotograven van Heerenveense Courant arriveert
Ontvangst burgemeester Tjeerd van der Zwan...en dan is ook de tweede fotograaf van HC gearriveerd...Fotograaf, Dieneke, Tjeerd van der Zwan, Afrodyn, AkkyDieneke van chapter Simply Red heeft dolle pret!
Marga,Gravin van de Deelen met Vicequeen Lady Graceen ook Marja Freule van 't Woud sneupt gezellig bij GraceQuinelleke, burgemeester en Afrodyn bekijken headcoverVervolgens wordt iedereen verzocht naar buiten te gaan....
....en Afrodyn openingsspeech Van der Zwan aankondigt........... wat kan hij olijk kijken.........de redhatladies luisteren met zichtbaar veel plezier.......en wat is onze burgervader een gepassioneerde spreker.....
...van al dat paars en rood worden we altijd super vrolijk......de dames hangen aan Tjeerd zijn lippen.......zo ook uiteraard de eigen Famkes.......de openingsattributen liggen al klaar.....
...na speech eerst even oefenen met Queen Afrodyn........er is grote hilariteit tijdens de openingshandeling........enuhhhh gaat de golfbal in de hole???...joepieee de openingsputt is goed gelukt!!!
..vervolgens legt Afrodyn een en ander uit over de dag.......en wat is het allemaal prachtig groen op de golfbaan.......redhatters kleuren de baan n�g mooier.......staan de handicarts ingepakt klaar....
...rent Kitje nog snel even naar afslag hole 1 met lekkers......en doet dat met zichtbaar heel veel plezier........heerlijke drukte voorafgaande aan wedstrijden en clinic...Queenslover is starter en eerste flight gaat vertrekken...
Gravin Margaretha van Schlenbroch slaat af....Burgemeester krijgt puttles van Queenslover Doede Pool....en zo steekt onze burgervader overal wat op!...we kunnen gerust weer van een succesvolle dag spreken!!

Meer albums