Foto's Landelijke Conventie in Haarlem

Vrijdag 8 april 2016

Met de spelersbus van sc Heerenveen op naar Haarlem

Op zaterdag 8 april reisden 23 Famkes van Het Friesche Haagje, samen met 9 redhat dames van chapter Simply Red uit Grou, naar de Landelijke RHS Conventie in Haarlem. De reis op zich was al een feestje, want bij de carpoolplaats van de McDonald's stond om 8.00 uur de spelersbus van sc Heerenveen al op ons te wachten met buschauffeur Jan achter het stuur. We hebben geheel in de sfeer van de RHS Jan voor die dag gekroond tot 'Kening Johannes'. Bij vertrek bleek onze Freule Anitha zich verslapen te hebben door een defecte wekker....en toch....met 150 km/uur op de teller heeft dit 78-jarig Famke vanuit haar woonplaats Augustinusga, het voor elkaar gekregen ons bij Lelystad in te halen....nou ja, de eerlijkheid gebied te zeggen, dat we onze koffiestop daar iets gerekt hebben :-)....en toen Anitha zich op de volgende carpoolplaats bij ons in de bus voegde, ging er een luid gejuich op!!

Bij aankomst in Haarlem konden we niet rechtstreeks naar het NS Station rijden, waardoor we te laat kwamen om nog mee te doen met de optocht naar de Philharmonie. dus zijn we daar met ons eigen bonte gezelschap van 32 dames naar toe gehuppeld. Daar aangekomen bleek de organisatie van de Red Bells Zuid-Kennermerland fantastisch te zijn. Heerlijk genoten van de koffie en gebak, de leuke standjes en een start gemaakt met het lekker bijkletsen met andere chapterettes uit den lande. Vervolgens togen we naar de theaterzaal en hebben genoten van een geweldig mooi programma. Eén van de onderdelen was het interview wat Dieuwertje Blok afnam bij cultuur sociologe Samira van Bohemen. Helaas kwam Samira haar prachtige promotieonderzoek naar de RHS door de negatieve vraagstelling van Dieuwertje niet uit de verf. De overige programmaonderdelen waren inspirerend en van een hoog feestelijk gehalte! De aangeboden lunch was eveneens zeer goed verzorgd. Al met al grote complimenten voor de Red Bells!! 
Voor ons als Famkes was het kicken toen we na de pauze uitgenodigd werden om het Friese Volkslied op het toneel ten gehore te brengen.
De terugreis in de bus was uiteraard ook weer een feestje, waarbij we gezellig een klein picknickje hebben gehouden in de trant van een aperitiefje :-).

Onderstaand een foto impressie, er volgen wellicht nog meer.

De Famkes in alle vroegte bij de spelersbus van sc H'veenEen laatste zwaai en tjop tjop de bus in.....De Famkes en de ladies van Simply Red in de bus....De gasten halen de badges op, rechts Samira
Contessa del Bacio en Sanna onderweg naar PhilharmonieHet Conventie logo bordDe Famkes knus bij elkaar in de theaterzaalMonique en Marga Gravin v.d. Deelen genietend van lunch
Freule Anitha, Digifreule Sjoukje, Gravin Marga en QueenDigifreule Sjoukje en Gravin van de Deelen Marga blij blijDe Famkes poseren graag met elkaar op de trap!De geweldige Haarlemse conventie in de Heerenveense!!

Meer albums